Annonce
Vejen

Det allersidste trut: Helle Bodi er død i Hovborg

Helle Bodi, der døde torsdag, holdt af at rejse sammen med sin mand, fotografen Tony Larsen. Her er hun fotograferet foran det store vandfald i Brasilien. Foto: Tony Larsen
Annonce

HOVBORG: Helle Bodi, Hovborg, tabte tidlig torsdag morgen kampen mod kræften, kun 69 år.

Helle Bodi var færdiguddannet som folkeskolelærer i 1972 og var 25 år på Benløse skole ved Ringsted. Heraf en del af årene som skolebibliotekar. I 1998 fik hun nyt job ved Nordstrandsskolen i Dragør, hvor hun skulle modernisere bogudlånet.

Efter en tilskadekomst i 2001 var det slut med biblioteket og Helle Bodi blev musikskolelærer. Først ved Skovbo Kommune, og efter sammenlægning, Køge Kommunale Musikskole. Her skabte hun sig et ry som en initiativrig og engageret lærer. Kronen på virket blev dannelsen af et Regionssymfoniorkester, med hvem hun sluttede en aktiv karriere med en turne til USA hvor de besøgte og holdt koncerter i seks stater. Venskaber til USA blev knyttet, hvilket en tæt korrespondance vidner om.

I 2006 faldt Helle Bodi og Tony Larsen over "et bette stykke majsstubmark" i Hovborg. Det blev starten på et helt nyt liv i Hovborg, hvortil parret tog fast ophold for fire år siden. De påtog sig en række opgaver til gavn for byen. Bl.a. deltog de i feriemesser i Odense for at slå et slag for turismen i Hovborg.

Den utrolige venlighed, vi har mødt, her har vi prøvet efter bedste evne at give tilbage ved aktivt at arbejde for Hovborg.

Tony Larsen

Annonce

Glæden

Glæden ved musikken tog parret også med til Hovborg. De spillede i nogle orkestret og stillede altid op, når der var brug for akkompagnement, bl.a. ved 4. maj-mindesammenkomsterne i Klelund og sidst ved kartoffelfestivalen i Hovborg for blot et par måneder siden.

- Den utrolige venlighed, vi har mødt, her har vi prøvet efter bedste evne at give tilbage ved aktivt at arbejde for Hovborg, fortæller Tony Larsen, som også er utrolig glad for byens opbakning, da hans hustru blev sunget ud torsdag eftermiddag.

Helle Bodi var hele sit liv aktiv i De Grønne Pigespejdere og var fortsat med i Evergreen, som også har været begejstrede for deres besøg i Hovborg.

Hun efterlader foruden sin mand, to børn og svigerbørn samt to børnebørn. Begravelsen finder sted fra Hovborg Kirke tirsdag den 22. oktober kl. 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce