Annonce
Billund

Det begyndte som en fest: - Vi trænger til at være sammen igen

Jane Borg og familien gav den gas med fodboldfesten til Danmarks første kamp ved EM-slutrunden. Festen var stor i 43 minutter, inden Christian Eriksens grimme uheld gjorde stemningen lidt mere mat. Foto: Alex Hermann.
Der var bagt godt op til fodboldfest lørdag aften, og det begyndte da også som en rigtig fest. Desværre led festen et alvorligt knæk med Christian Eriksens alvorlige uheld.

Hejnsvig: Lørdagens landskamp mod Finland ender i historiebøgerne af en årsag, som ingen havde forventet eller forudset, da Christian Eriksen efter 43 minutters spil faldt om på banen med det, der lignede et hjertestop. Først mere end halvanden time senere kunne kampen genoptages, og dermed endte fodboldfesterne rundt om i landet også i en langt mere alvorlig stemning end planlagt.

I Hejnsvig havde de varmet op til fodboldfesten hele eftermiddagen, hvor opstillede telte, storskærme, hoppeborge og godt vejr gjorde sit til en ordentlig fest, som fik god opbakning fra byens indbyggere.

- Med det areal, vi valgte at hegne ind, besluttede vi, at der kunne være mulighed for at være 200 personer, og vi solgte de sidste billetter klokken lidt i tre i eftermiddag, fortæller Charlotte Pedersen, som var en af arrangørerne bag det, der skulle have været en fodboldfest.

Annonce

Trænger til at være sammen

En af dem, der virkelig havde bagt op til fodboldfest, var Jane Borg, der iklædt dannebrog og hat og omgivet af familien havde sat sig til rette foran en af de to storskærme. Hun var glad for, at et arrangement i lidt større skala endelig kunne lade sig gøre igen.

- Vi trænger virkelig til at være sammen igen, lød det fra Jane Borg, der tidligere har oplevet en fodboldfest på Hejnsvig Stadion.

200 mennesker havde indløst billet til storskærmsarrangementet på Hejnsvig Stadion. Et arrangement, der bliver gentaget på torsdag, når Danmark spiller mod Belgien. Foto: Alex Hermann.

- Jeg er jo så gammel, at jeg kan huske EM i 1992. Dengang var vi også samlet her, sagde hun.

Som mange andre har hun set frem til, at coronarestriktionerne endelig er blevet lempet så tilpas meget, at det kan lade sig gøre at tage del i et større arrangement.

- Jeg har været god til at komme ud til de arrangementer, som jeg havde mulighed for, men det er jo slet ikke det samme som at være sammen med sin by på denne måde. Selvfølgelig kender jeg ikke alle, der er her, men jeg kender virkelig mange af dem, så det betyder noget med sådan et arrangement, sagde Jane Borg, der i dagens anledning havde malet dannebrog på kinderne og klædt sig i de røde og hvide farver.

- Vi har altid flag oppe, når der er landskamp, men denne gang giver vi den lige lidt ekstra gas. Der er jo ikke noget som fodbold, der kan samle folk, sagde hun.

Annonce

Storskærm igen på torsdag

Arrangementet i Hejnsvig bliver forsøgt gentaget på torsdag til danskernes anden kamp ved slutrunden. En kamp, der forhåbentlig kommer til at forløbe på en noget mere positiv måde, end det var tilfældet lørdag aften.

Der var masser af røde og hvide farver på Hejnsvig Stadion, hvor der virkelig var lagt i kakkelovnen til en fodboldfest. Foto: Alex Hermann.

Alt var ellers forløbet helt som ønsket og håbet, indtil Christian Eriksens grimme uheld kort før pausen. Både stemningen, fremmødet og vejret havde været i top i Hejnsvig.

- Vi fik en lille smule regn i formiddags, men de 20 dråber kom vi os hurtigt over, siger Charlotte Pedersen.

Torsdag bliver der forsøgt igen med endnu et udendørs storskærmsarrangement. Om det også bliver muligt at følge landsholdets sidste gruppekamp den 21. juni i fællesskab, er endnu ikke besluttet.

- Det kan godt ske, at vi laver et mindre arrangement inde i klubhuset, men alt det her udenfor lukker vi efter torsdag, siger Carsten Strandhave, der er formand for Hejnsvig Idrætsforening og medarrangør af det, der skulle have været en fodboldfest.


Vi trænger virkelig til at være sammen igen.

Jane Borg


Fodboldfesten i Hejnsvig er ikke kun for voksne. De børn, der ikke interesserede sig tilstrækkelig meget for fodbold, kunne få brugt noget energi i de to opstillede hoppeborge. Foto: Alex Hermann.
Også på Byens Plads i Billund var der opstillet en storskærm til landsholdsfodbold. Også her begyndte det hele forrygende, men endte med en noget flad fornemmelse. Foto: Alex Hermann.
Annonce
Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Massiv kø på motorvejen mod Esbjerg

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Butikscenter står snart halvtomt: Kommunen arbejder på femte år videre med at etablere lyskryds i området

Esbjerg For abonnenter

Fængselsdom: 21-årig mand voldtog hash-lammet kvinde to gange efter at have givet hende en stærk joint

Aabenraa

Om et år går det løs: Lokal vognmand skal hente de nye affaldsbeholdere

Haderslev

Sundplejen går til modangreb: Stævner kommune for millionbeløb

Nordtyskland

Stor kontrol: Bulgarsk lastbilchauffør var undervejs med ubetalt kæmpebøde og smuglercigaretter

Kolding For abonnenter

Voldtægtssag skaber utryghed hos beboere i ungdomsboliger: - Jeg føler hele tiden, jeg skal gå og holde øje med, hvem der render rundt her

Sydjylland

Coronasmitten stiger igen flere steder i landsdelen - to kommuner stikker ud

Sydjylland

Følg med her: Massiv kø på motorvejen mod Esbjerg

Esbjerg For abonnenter

Havnearbejdere strammer skruen: Blokade om undervandsbåd lammer Esbjerg Havn

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Esbjerg

Voldsomt dobbelt-uheld på Esbjergmotorvejen: Mand hastet på hospitalet

Sønderborg For abonnenter

Ulkebøldam: Rensningen er begyndt, men slutdato er stadig ukendt

Haderslev

Borgmester: - Ingen vilde heste, bisoner eller kvæg i Pamhule Skov

Annonce