Annonce
Tønder

Det Blå Gymnasium er først i Skandinavien

Det Blå Gymnasium på Campus Tønder får nu papir på, at være spitze til tysklæring. Dermed er handelsskolen i Tønder den første i Skandinavien, der tilbyder tysklæring på det meget høje niveau, Deutsches Sprachdiplom 1 PRO. Arkivfoto
Annonce

TØNDER: Som den første handelsskole i Skandinavien er Tønder Handelsskole/Det Blå Gymnasium blevet godkendt til at udbyde og gennemføre tysk sprogdiplom (Deutsches Sprachdiplom 1 PRO).

DSD 1 PRO er et erhvervsrelateret sprogdiplom, der giver eleverne adgang til opkvalificeringskurser på tyske universiteter. Derudover er det en ekstra kvalifikation til at dokumentere erhvervsrelaterede tyskkundskaber i både Danmark og udlandet.

Lektor Anette Okholm og lektor Gerd Diercksen er de to undervisere, der er knyttet til projektet. De har begge deltaget i efteruddannelse og har erhvervet ”Prüferzertifikat” (kursuslederdiplom).

I år har duoen ført 37 elever fra EUX- og HHX-uddannelsen til eksamen i DSD 1 PRO. Eleverne har deltaget i forberedende undervisning – både i skoletiden og i deres fritid.

Eleverne vil få overrakt diplomer for deres nyerhvervede kundskaber tirsdag den 27. august på Det Blå Gymnasium/Tønder Handelsskole.

Her vil Tønders borgmester, Henrik Frandsen (V), holder åbningstalen. Ved samme lejlighed bliver skolen udnævnt som PASCH-Schule, der er en skole uden for Tyskland med særlig interesse for tysk, fremgår det af en pressemeddelelse udsendt af handelsskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce