Annonce
Vejen

Det bliver alligevel jul i Jels Kirke

Renoveringen af Jels Kirke forløber planmæssigt. Loftet er blevet malet, og den nye okkergule farve kan ses væggene. Foto: Pia Mortensen
Renoveringen af Jels Kirke har gjort, at der tidligere har været meldt ud, at julegudstjenesten skulle afholdes et andet sted. Men der bliver alligevel jul i Jels Kirke.

Jels: For de cirka 400 kirkegængere, der hvert år tager del i en af julegudstjenesterne i Jels Kirke, er der dukket et glædeligt julebudskab op. Til trods for, at renoveringen af kirken stadig er i fuld gang, så bliver gudstjenesterne den 24. december alligevel afviklet i kirken.

- Da vi gik i gang med renoveringen, havde menighedsrådet et stærkt optimistisk ønske om at holde julegudstjenesterne i en renoveret kirke. Det stod dog hurtigt klart, at renoveringen blev så omfattende, at det måske ikke var muligt. Men selvfølgelig skal vi holde julegudstjeneste i Jels Kirke, skriver sognepræst Anne-Marie Moss Hansen i kirkebladet.

I menighedsrådet er der også glæde:

- Kirken er jo stadig under renovering. Det betyder, at gudstjenesten vil finde sted i et rå kirkerum, men stadig i kendte rammer. Menighedsrådet vil sørge for varmekanoner, klaver, teleslynge, strøm og en stol at sidde på. Vi er af den overbevisning, at selv om rummet ikke vil være det kirkerum, vi kendte inden renoveringen tog sin begyndelse, så vil den rå kirke være en fin og stemningsfuld løsning under de givne omstændigheder.

Da JydskeVestkysten lagde vejen forbi Jels Kirke, var håndværkerne i fuld gang, og de ville ikke love, at gulvet blev klart til julegudstjenesterne:

- Nu må vi se, ellers må vi lægge nogle plader ud. Det er spændende at være med til at renovere en kirke. Det er ikke noget vi gør hver dag, lød det fra sjakket.

Julegudstjenesterne er klokken 14 og 15.30.

Annonce
Gulvet er endnu ikke klart. Men til julegudstjenesten kommer der en løsning, så kirkerummet kan anvendes. Foto: Pia Mortensen
Kuplen over alteret får også den nye okkergule farve. Foto: Pia Mortensen
Besøgende får for en enkelt dag adgang til Jels Kirke, selvom den er under renovering. Foto: Pia Mortensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce