Annonce
Vejen

Det bliver alligevel jul i Jels Kirke

Renoveringen af Jels Kirke forløber planmæssigt. Loftet er blevet malet, og den nye okkergule farve kan ses væggene. Foto: Pia Mortensen
Renoveringen af Jels Kirke har gjort, at der tidligere har været meldt ud, at julegudstjenesten skulle afholdes et andet sted. Men der bliver alligevel jul i Jels Kirke.
Annonce

Jels: For de cirka 400 kirkegængere, der hvert år tager del i en af julegudstjenesterne i Jels Kirke, er der dukket et glædeligt julebudskab op. Til trods for, at renoveringen af kirken stadig er i fuld gang, så bliver gudstjenesterne den 24. december alligevel afviklet i kirken.

- Da vi gik i gang med renoveringen, havde menighedsrådet et stærkt optimistisk ønske om at holde julegudstjenesterne i en renoveret kirke. Det stod dog hurtigt klart, at renoveringen blev så omfattende, at det måske ikke var muligt. Men selvfølgelig skal vi holde julegudstjeneste i Jels Kirke, skriver sognepræst Anne-Marie Moss Hansen i kirkebladet.

I menighedsrådet er der også glæde:

- Kirken er jo stadig under renovering. Det betyder, at gudstjenesten vil finde sted i et rå kirkerum, men stadig i kendte rammer. Menighedsrådet vil sørge for varmekanoner, klaver, teleslynge, strøm og en stol at sidde på. Vi er af den overbevisning, at selv om rummet ikke vil være det kirkerum, vi kendte inden renoveringen tog sin begyndelse, så vil den rå kirke være en fin og stemningsfuld løsning under de givne omstændigheder.

Da JydskeVestkysten lagde vejen forbi Jels Kirke, var håndværkerne i fuld gang, og de ville ikke love, at gulvet blev klart til julegudstjenesterne:

- Nu må vi se, ellers må vi lægge nogle plader ud. Det er spændende at være med til at renovere en kirke. Det er ikke noget vi gør hver dag, lød det fra sjakket.

Julegudstjenesterne er klokken 14 og 15.30.

Gulvet er endnu ikke klart. Men til julegudstjenesten kommer der en løsning, så kirkerummet kan anvendes. Foto: Pia Mortensen
Kuplen over alteret får også den nye okkergule farve. Foto: Pia Mortensen
Besøgende får for en enkelt dag adgang til Jels Kirke, selvom den er under renovering. Foto: Pia Mortensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce