Annonce
Kolding

Det bliver gjort grundigt: Ny plan for Koldings gamle posthus og banegårdspladsen skal først være færdig om tre år

Nu går Kolding Kommune i gang med et grundigt arbejde, der skal føre frem til en plan for, hvad posthuset i baggrunden skal bruges til i fremtiden, og hvordan banegårdspladsen foran skal udvikles. Foto: Steffen Nielsen
Kolding Kommune vil bruge tre år på at finde ud af, hvad der skal ske med det gamle posthus og banegårdspladsen. I mellemtiden skal posthuset bruges til midlertidige aktiviteter.

Kolding: Nu går Kolding Kommune i gang med at finde ud af, hvad det gamle posthus på Banegårdspladsen skal bruges til i fremtiden, og hvordan hele den centrale byplads skal udvikles og bindes sammen med midtbyen, Koldinghus og havnen.

Det er politikerne i plan- bolig og miljøudvalget, der har skudt arbejdet i gang, og  forventningen er, at det vil tage tre år at komme igennem det udviklingsforløb, som skal føre frem til svaret.

Indtil da er det meningen, at posthuset, som Kolding Kommune købte af PostNord for et år siden for 20 millioner kroner med strategisk byudvikling for øje, skal bruges til midlertidige formål.

Annonce

Blandt andet er det tanken at lade små socialøkonomiske virksomheder og sociale væresteder rykke ind, så de kan få glæde og gavn af hinanden og blive synlige i bybilledet, indtil den nye plan er klar.

I første omgang har politikerne bedt by- og udviklingsforvaltningen om at udarbejde nogle overordnede principper for en ny anvendelse og bebyggelse på posthusgrunden samt en skitse for hele banegårdspladsen, som altså har det til formål at binde pladsen sammen med bymidten og havnen. I den forbindelse skal embedsmændene blandt andet kigge på hvilke funktioner, der skal være på pladsen såsom erhverv, boliger, parkering og forbindelser på tværs af banen.


Det er et meget centralt sted, og vi skal finde det rigtige svar på, hvordan man skal møde byen i fremtiden.

Birgitte Kragh (V), formand for plan-, bolig- og miljøudvalget


Forvaltningen undersøger også, om udviklingsprocessen kan ske i samarbejde med en eller flere private aktører - herunder boligselskabet AAB/Bovia, der allerede har vist interesse for at udvikle boliger på den gamle posthus-grund.

De lange briller

Banegårdspladsens funktion som bindeled mellem havnen, byen og Koldinghus er allerede beskrevet i byrådets helhedsplan for bymidten fra 2017.  Den skitserer blandt andet en stiforbindelse hen over jernbanen, visuel forbindelse mellem indgangen til togstationen og busterminalen i Mazantigade, flere træer og planter omkring biblioteket og op mod Koldinghus og tydelige ledelinjer op gennem Jernbanegade til bymidten. Helhedsplanen bliver afsættet for det kommende arbejde.

Formanden for plan- bolig- og miljøudvalget, Birgitte Kragh (V), mener ikke, at tre år er for lang tid at bruge på at finde ud af, hvad der skal ske med og omkring posthusgrunden.

- Nej, jeg synes, det fint, at vi løfter os op og tager de lange briller på, for det er et meget centralt sted, og vi skal finde det rigtige svar på, hvordan man skal møde byen i fremtiden, siger hun.

Det er på tale, at AAB/Bovia vil bygge boliger i det gamle posthus, som nu har stået tomt i otte år. Foto: Steffen Nielsen
Annonce
Kolding For abonnenter

Nu falder hammeren i prekær sag om ægtefælles videoovervågning af hjemmehjælpere: Ni vidner skal afhøres i Arbejdsretten

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce