Annonce
Debat

Det bliver gratis at sejle til Fanø denne sommer

Læserbrev: Fanø. Vesterhavets stolthed. Det er en utrolig smuk og spændende del af Danmark. De mange udenlandske nummerplader, der holder i kø nede på havnen i Esbjerg hver sommer, vidner om en stor interesse for det danske ø-liv, som vi ikke har for os selv. Det vil dog primært være de danske nummerplader, der kommer til at præge sommerlandet i år. Med nogle få undtagelser er det ikke muligt for os at rejse på ferie til andre lande. Det betyder, at mange må se forgæves efter de store udlandseventyr. Vi forstår frustrationerne. Det er rigtig ærgerligt, at ferieplanerne skal ændres, når det nu er en ferie og en rejse, man har glædet sig til, men de lukkede grænser skaber en oplagt mulighed for at udforske og genopdage vores eget land.
Derfor vil regeringen gøre det gratis for alle gående og cyklister at sejle mellem vores danske havne i hele juli. Det betyder, at det for eksempel bliver gratis at sejle via Esbjerg-Fanø, Fynshav-Bøjden og Fynshav-Søby denne sommer. Det eneste krav er, at færgerne tilmelder sig ordningen, så de kan få refunderet udgiften til de gratis billetter.

Danmark er et dejligt land, som Shu-bi-dua sang engang, og det er det stadig. Her er Vesterhavet og Als Sund ingen undtagelse. En sommerferie i Syd- og Sønderjylland eller på en af de nærliggende øer vil styrke sammenholdet mellem fastland og øer i Danmark og imellem os danskere. Det skaber samtidig en kærkommen mulighed for at støtte det lokale erhvervs- og kulturliv, som har været hårdt trængt de seneste måneder, og som for størstedelens vedkommende også kommer til at mærke konsekvenserne af det manglende udenlandske rykind denne sommer.

Hoteller, restauranter, museer, ishuse og, ja, færgeselskaberne vil blive glade for at se hver enkelt af jer. Nu er chancen her for at gennemføre den cykelferie med børnene eller telttur med vennerne, som måske aldrig er blevet til noget. Cyklen er ubetinget det mest klimavenlige transportmiddel, vi har – og nu kan du få den, dig selv og resten af cykelslænget med gratis, hvis du vælger, at sommerferien skal nydes på for eksempel Fanø. Den klimavenlige ferie er altså inden for rækkevidde, og det er aldrig for sent at finde eller genfinde glæden ved cykel- eller vandreferien.

Annonce

Du skal fortsat have en billet for at kunne rejse med færgen. Den henter du enten på nettet via færgeselskabet, eller når du kommer om bord på færgen. Det er vigtigt for selskabet fortsat at kunne opgøre passagertallet, da det efterfølgende kan søge om kompensation for den tabte indtægt, som et manglende billetsalg unægtelig vil medføre.

Hvis benene og pedalerne kan holde til det, kan I såmænd også sejle gratis til for eksempel Samsø, Anholt, Læsø eller Bornholm via Køge; så længe færgeruten er mellem to danske havne, vil den være gratis for alle gående og cyklister hele juli – og hvis I først har ferie i august eller september, er der også hjælp at hente. Det vil nemlig blive billigere at sejle til de små øer og til Ærø, Fanø, Læsø og Samsø i august og september. Det gælder også, hvis I skal have bilen med. Der vil også blive udbudt billigere billetter på ruten Rønne-Ystad i august og september, så der er med andre ord al mulig god grund til at finde cyklen og danmarkskortet frem, når du skal på sommerferie i år.

Annonce
Debat For abonnenter

Formynderstaten er gået amok med nye rygeregler for de unge

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Læserbrev

Det er svært og dyrt at tage det klimavenlige ferievalg, når flysektoren bliver ved med at få forgyldt fripas herhjemme og i EU

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce