Annonce
Kolding

Det bliver i familien: Mor, kæreste og søn er alle med i amatørteater

Karina Jakobsen er instruktør på Teatertruppen Vamdrup 83's nye musical, men før premieren lørdag hjalp hun også med at lægge makeup på de medvirkende. Her er det hendes egen søn, Mathias på 16 år, der lige skal have noget farve i hovedet. Foto: Lotte Højstrøm
Hele Karina Jakobsens familie er engageret i Teatertruppen Vamdrup 83. Både hun, hendes kæreste og ældste søn er involveret i teatrets nye musical.

Vamdrup: Karina Jakobsen var 12 år, da hun første gang medvirkede i en forestilling hos Vamdrups amatørteater, Teatertruppen Vamdrup 83.

I dag er hun 36 år og kan snart fejre sølvbryllup med amatørteatret, som hun kun har holdt en kortere pause fra, da hun som teenager var på efterskole.

Og man kan roligt slå fast, at teatret er gået i blodet på ikke bare Karina Jakobsen men såmænd også på hele hendes familie.

Hendes to yngste børn medvirker gerne i teatrets børneforestillinger, og da hun lørdag gjorde klar til premieren på den aktuelle voksenforestilling, musicalen "Vi maler byen rød 2", var hun flankeret af både sin kæreste og sin ældste søn Mathias på 16 år.

Karina Jakobsen styrede løjerne som instruktør, mens kæresten og sønnen var med som skuespillere. men når man er instruktør på et mindre amatørteater, har man også mange andre opgaver, så i timerne op til premieren havde Karina Jakobsen travlt med at sminke skuespillerne, deriblandt sin søn.

Annonce

Forestillingen

  • Teatertruppen Vamdrup 83 havde lørdag klokken 14 premiere på dets helt nye forestilling "Vi maler byen rød 2".
  • Den opføres også klokken 19 lørdag aften og søndag klokken 14.
  • Det foregår i teatersalen på Vamdrup Skole øst på Østergade 80.

Sammenhold

Hun voksede op i Vamdrup og bor i dag i Lunderskov, men teaterfamilien holder hun troligt fast i.

- Det er sammenholdet her, der får mig til at blive ved. Det er en anden familie, vi har her, og er noget helt særligt. Det er egentlig ikke på grund af selve forestillingerne, jeg er med. Det er for sammenholdet, fortæller Karina Jakobsen.

Hendes søn Mathias kom med i teatertruppen som kun fireårig, så han er en af de garvede. Han erkender dog også, at der til tider har været andre ting, der trækker i ham end teatret, for eksempel fodbold eller fester. I denne omgang er han faktisk også mest med for at redde sin mor, der manglede en skuespiller, fortæller han.

Hjem fra Odense

For 21-årige Lise-Lotte Svendsen, der også er med som skuespiller i musicalen, er amatørteatret også i den grad gået i blodet.

Hun voksede op i Vamdrup og har været med i Teatertruppen Vamdrup 83 i 13 år. For nylig flyttede hun til Odense for at studere, men det har ikke holdt hende væk fra den nuværende forestilling.

- Jeg er taget hjem hver weekend for at øve. Men jeg ved ikke, om jeg bliver ved med det ved de næste forestillinger, for det er ret dyrt at komme hjem, når man er studerende, siger hun, der ligesom Familien Jakobsen fremhæver det tætte sammenhold i teatertruppen.

21-årige Lise-Lotte Svendsen har været med i amatørteatret i Vamdrup, siden hun var otte år. For nylig flyttede hun til Odense men er alligevel taget hjem til fødebyen for at medvirke i den nye musical. Foto: Lotte Højstrøm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce