Annonce
Vejen

Det dér gør jeg aldrig

Østerbyskolens udskoling gav torsdag en hæsblæsende opvisning i Vejen Idrætscenter. Foto: Martin Ravn
Omkring 175 elever fra 7.-9. klasse på Østerbyskolen gav torsdag en hæsblæsende opvisning i Vejen Idrætscenter.

Vejen: 5. og 6. klasserne på Østerbyskolen var torsdag tilskuere til en flot opvisning i Vejen Idrætscenter fremført af deres skolekammerater på 7.-9. klassetrin.

- Velkommen til jer alle. Vi glæder os til at vise, hvad vi har lært. Vi har arbejdet hen mod det her siden efterårsferien. Særligt til 6. klasse, så nyd det - læn jer tilbage og bare snus ind - næste år er det jeres tur, lød det fra gymnastiklærer Karina Kragh, der sammen med Lasse Bekke og Johan Dahl-Nielsen, står bag projektet.

Opvisningen begyndte med et flot show i mørke med neonlys som ekstra effekt. En flok drenge bar masker, der lyste op i mørket, og sågar skateboards var tænkt ind i den lille forestilling.

Bagefter var der en gruppe piger, der opførte en lille danseforestilling, inden springredskaber blev fundet frem.

Det vakte stor jubel blandt publikum, men også en lille bekymring på stolerækkerne:

- Skal vi virkelig lave det næste år. Det dér gør jeg aldrig, blev der hvisket.

Annonce
Der blev vist flotte springfærdigheder. Foto: Martin Ravn

Fælles projekt

Projektet så dagens lys sidste år, og er en idé fra Lasse Bekke, der er tidligere efterskolelærer. Projektet består af et grundforløb, der indeholder dans, spring, styrke og bold, og kulminerer med en samling af det hele i opvisningen.

Isabella fra 9. C og Cathrine og Jonatan fra 8. A var alle med sidste år, og de er meget begejstrede:

- Det gør idræt meget sjovere. Det, at vi skal træne frem mod noget, er godt. Og så er det sjovt, at vi i år også har historiefortælling med, sådan lidt a la Romeo & Julie.

En kæmpe flok elever gør klar ved trampolinen, og de mange måneders træning har båret frugt.

Jublen og klapsalverne vil næsten ingen ende tage, da der bliver afsluttet med dobbeltsaltomortale og skrue.

Senere bød opvisningen både på vimpeldans og piratdans, inden der blev tid til en tiltrængt pause.

Forestillingen skulle vises én gang til - nemlig for familien.

Efterfølgende var der fællesspisning på Østerbyskolen.

Koncentrationen lyste ud af eleverne. Foto: Martin Ravn
Udsigten til at det er deres tur næste år, gav grund til bekymring på tilskuerpladserne. Foto: Martin Ravn
Dans er en af grundelementerne i opvisningen. Foto: Martin Ravn
Saltomortalerne var populære blandt publikum. Foto: Martin Ravn
Forestillingen startede med et flot neon show. Foto: Martin Ravn
Isabella, Jonatan og Cathrine er begejstrede for projektet. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce