Annonce
Sønderborg

Det duftede af en rigtig herrefrokost

Ringriderformand Jes Andersen byder velkommen til "årets ringriderfrokost". Til venstre ses næstformand Jan Rasmussen, formand for Arena-komiteen Stig Klausen og toastmaster Leif Maibom. Foto: Kim Holm
Der var herrefrokost i miniformat med sild på bordet, kolde øl, isede snapsflasker, sange og kanonslag.
Annonce

Sønderborg: Der var sild på bordet, der var kolde øl og isede snapsflasker i Johnna og Leif Maiboms have - nabo til Ringriderpladsen. Det duftede af en rigtig herrefrokost med kanonslag undervejs - fyret af på Ringriderpladsen af Tom "Krudt" Sivertsen.

Ringriderfestens herolder blæste fanfare, Sønderborg Garden spillede velkomstmusik - i en have ved siden af - og revykapelmester Thomas Pakula - årets udgave af Ringriderorkesteret - spillede marchmusik, da en halv snes frokostdeltagere satte sig til bords. Hæftet med ringridersange blev sunget med hjælp fra entertainer Christoffer Brodersen.

Lidt surrealistisk at tænke sig, når en "normal" ringridermandag ville have været rammen om en herrefrokost med 2.000 frokostdeltagere i et fem master telt på Ringriderpladsen fyldt med tivoli og gøgl.

Annonce

Ryttere i rusk og regn

Noget af det ville ringriderformand Jes Andersen være kommet ind, men det satte den dødsens farlige Corona-virus en stopper for. Han noterede sammen med ritmester Hans Otto Ewers, at en uofficiel ringridning var blevet gennemført med deltagelse af 300 ryttere ude hos forriderne i det sønderjyske med regn og rusk og en finale lørdag i Ragebøl, hvor Mads Dau, Skovhuse, blev uofficiel ringriderkonge 2020.

Til gengæld var der ved mandagens  herrefrokost perfekt "ringridervejr", lunt, sol og lidt skyer ind i mellem. Dannebrog var naturligvis hejst i dagens anledning. Også blomsterkummerne uden for Maiboms hæk på Ringriderpladsen var skiftet ud med Dannebrog.

- Tak for at I - storebroderen i Ringriderverdenen - trods alle genvordigheder har givet os lidt ringriderfest her i det underlige 2020. Året hvor det er 100 år siden at vore dansksindede forfædre én gang for alle fik slået fast: Hertil og ikke længere, sagde hovedtaler, borgmester Erik Lauritzen blandt andet i Maiboms have. Det blev live-streamet ud til række af herrefrokoster i Sønderborg, Sundeved, Nordals og Sydals. I alt var der 28 herrefrokoster i det sønderjyske og en enkelt stor herrefrokost på Dyrehavsbakken i København. Formentlig har der været 1.000 herrer forsamlet i hvid skjorte med dertil hørende ringriderslips.

Borgmesteren kom også ind på det kæmpeprogram, der var var lagt for Genforeningsfesten og ære, de der kæmpede for sagen .

Annonce

Vigende fødselstal

- Planen var at vi skulle holde fest for 100 års kamp for et godt samliv og fredelig sameksistens i grænselandet. 100 år hvor vi selv uden tosprogede skilte har fundet vej til hinanden. Coronaen har ændret vores hverdag og alle planlagte arrangementer i dette år, sagde borgmesteren. Han kom også ind på det vigende fødselstal af børn i Sønderborg.Jeg har en klar forventning, at tre måneder med nedlukning og hjemmearbejde vil give resultat.

Borgmester Erik Lauritzen om vigende fødselstal


- Jeg har en klar forventning, at tre måneder med nedlukning og hjemmearbejde vil give resultat, sagde han til stor moro for de fremmødte ved herrefrokosterne.

Det fik borgmesteren til at notere, at de platte vittigheder er skåret helt væk, men han havde dog en enkelt:

- Der lå et helt nøgen mand på stranden kun med en filtkasket til at dække hans ædlere dele. Der gik en moden kvinde på stranden i sin badedragt, og da hun passerede manden, sagde hun lidt spidst.

- Hvis du havde været en rigtig gentleman, så havde du lettet på kasketten for en smuk kvinde.

Nå ja, sagde han. Hvis du havde været rigtig smuk, så havde kasketten lettet af sig selv.


Sønderborg Garden spillede til den lille intime herrefrokost, men de trange rammer gjorde, at garden måtte stå i haven ved siden af. Foto: Kim Holm
Revykapelmester Thomas Pakula dannede sit eget ringriderorkester i Maiboms have. Foto: Kim Holm
Borgmester Erik Lauritzen i midten var hovedtaleren ved den lille herrefrokost på Ringridervej. Til venstre ses ringriderformand Jes Andersen, og til højre er det ritmester Hans Otto Ewers. Foto: Kim Holm
Leif Maibom var traditionen tro ringriderfrokostens toastmaster. Det styrede han som vanligt igennem med informationer og vittigheder. Foto: Kim Holm
Det var en lille eksklusiv skare med fra Arena-komiteen til herrefrokosten. I midten bagerst er det sangeren Christoffer Brodersen, der underholdt undervejs. Foto: Kim Holm
Johnna og Leif Maiboms have var fyldt med tv-grej  og tv-folk. Jes Andersen og Leif Maibom bliver interviewet. Foto: Kim HolmAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce