Annonce
Varde

Det er en kraftig serviceforringelse, hvis der ikke er taxikørsel i Varde

Poul Rosendahl er tidligere byrådsmedlem for Venstre. Han er formand for Handicaprådet. Foto: Annett Bruhn
Annonce

Agerbæk: Elever fra oplandet, der har tilvalgt Sct. Jacobi Skole, er ikke garanteret en plads på en skole i Varde by, når Sct. Jacobi Skole lukker som folkeskole til næste sommer. Er det rimeligt?

- Man kan altid diskutere, hvad der er ret og rimeligt i sådan en sag. Men for mig er det ikke rimeligt, hvis de er blevet lovet en plads i forvejen, og de så efterfølgende får at vide, at det ikke kan lade sig gøre. Mig bekendt har vi frit skolevalg, og det har Vardes politikere jo et ansvar for at overholde.

Panelet

Én til to gange om måneden svarer to personer fra JydskeVestkysten Vardes faste panel af debattører på tre aktuelle spørgsmål.
Har du forslag til én, som du gerne vil se i Panelet, så er du velkommen til at skrive til journalist Benny Baagø på beb@jv.dk.

Hvis Esbjerg Taxa gør alvor af sine overvejelser om at lukke ned i Varde, så vil udvalgsformand Preben Friis-Hauge (V) ikke gøre noget politisk for at beholde taxakørsel lokalt. Han vil hellere satse på Flextur-ordningen. Hvor vigtig synes du, at taxakørsel i Varde er?

- Jeg må tilstå, at jeg mener, det er en kraftig serviceforringelse, hvis der ikke er taxikørsel i Varde. Jeg er godt klar over, at der er kommet en ny taxilov 1. januar 2018, men jeg synes, at en politiker godt må kæmpe for sagen og ikke bare kaste håndklædet i ringen. Det er trods alt kun fire taxier, der er tale om. Og ellers må man jo prøve at nytænke på en eller anden måde.

Jeg kan være enig i, at flextrafik er en formidabel løsning, men den kan ikke stå alene efter min mening. Jeg vil da foreslå, at udvalget går i dialog med Esbjerg Taxa og finder en løsning, så der stadigvæk er en taxi at finde i Varde. Og ellers håber jeg, der kan komme nogen udefra, som vil prøve kræfter med en taxiforretning i Varde.


Jeg må nok sige, at hvis der ikke ligger en løsning inden for kort tid, og som giver et godt afkast, så har det samlede byråd et problem, som jeg ser det i dag.

Poul Rosendahl, Agerbæk


Byrådet har sagt nej til at sælge Vidagerhus trods et bud på næsten fire millioner kroner. Det skulle have været et bosted for svært handicappede. Hvad mener du om politikernes beslutning?

- Det lyder jo som et godt tilbud at få fire millioner lige ned i kommunekassen. Det er da svært at sige nej til, men jeg kan jo læse, at det er et samlet byråd, der har afvist tilbuddet. Der må ligge et rimeligt godt tilbud om eller forslag til, hvad bygningerne eller grunden kan anvendes til.

Jeg håber, man har inddraget lokalsamfundet for at finde en god løsning, som samtidig kan skaffe arbejdspladser til byen. Så jeg må nok sige, at hvis der ikke ligger en løsning inden for kort tid, og som giver et godt afkast, så har det samlede byråd et problem, som jeg ser det i dag. Men jeg kender jo hele ikke alle detaljer til bunds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce