Annonce
Debat

Det er en pinlig sag med milliard-regnefejl - men politikerne er nødt til at finde pengene

På kant: Alle, der har prøvet at flytte fra et hus til et andet, ved, at det er en bekostelig affære. Det vil sige: Næsten alle. Politikere har tilsyneladende ingen ide om, at den slags naturligvis skal regnes med, når man lægger et budget for et større byggeri, som man efterfølgende skal samle en masse funktioner i. I hvert fald er det på forunderlig vis kommet totalt bag på både politikerne i Region Midtjylland og i Folketinget, at det koster mange penge, når man samler alle de århusianske sygehuse under et tag i det nye supersygehus i Skejby.

Hvem der helt præcis bærer ansvaret for, at det er gået galt, er svært at afgøre. Men fakta er, at flytningen blev en milliard dyrere end først antaget.

Et vanvittigt stort beløb, og noget, der naturligvis ikke kan undgå at medføre massive besparelser og kvalitetsforringelser for patienterne, hvis pengene alene skal findes hos Region Midtjylland. Det er smart – og måske en anelse utiltalende – at regionen venter med at melde tallet ud, til der er valgkamp. Men på den måde er regionen garanteret, at køen af politikere, der er klar med hjælp, er lang.

Men det er også absolut nødvendigt. For hvad hjælper det, at man har et sygehus, der ser super ud, og som har de nødvendige faciliteter, men hvor der ikke er penge og personale til at behandle patienterne?

Derudover er det nødvendigt at finde flere midler, så arbejdsforholdene igen kan blive tålelige for læger og sygeplejersker. I modsat fald risikerer vi, at de klogeste hoveder og eksperter flygter. Noget, der tilsyneladende allerede er ved at ske.

Skejby er det første af flere nye supersygehuse. Derfor kan politikerne lige så godt allerede nu sætte penge af til flytning i fremtiden, så vi undgår lignende pinlige sager og sikrer, at de nye supersygehuse reelt også bliver super - og det løft af sundhedsvæsnet, som vi har behov for.

Annonce
Jan Schouby
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Kolding For abonnenter

JV-Panelet: Det mener vi om lukningen af Danfoss-fabrik, parkeringssituationen i midtbyen og resultatlønnede konsulenter

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Lastbil ramt af bom i overkørsel i Ribe

Annonce