Annonce
Vejen

- Det er et spørgsmål om tid, før der sker en alvorlig ulykke

Annette Sommerlund kunne godt tænke sig, at hastigheden på både Rugtoften og Havretoften blev sat ned til 30 km/t. Foto: Dorthe Andresen
I flere år har Annette Sommerlund på vegne af flere beboere i området forsøgt at få kommunen til at indføre en hastighedsbegrænsning på 30 km/t på Rugtoften og Havretoften i Skodborg. Indtil videre uden ret meget held.
Annonce

Skodborg: Siden 2011 har Annette Sommerlund med jævne mellemrum taget kontakt til Vejen Kommune for at få indført en hastighedsbegrænsning på 30 km/t på vejene i hele boligkvarteret Rugtoften og Havretoften i Skodborg.

Derfor blev hun torsdag i sidste uge i ekstra godt humør, da hun konstaterede, at kommunen havde sat sådanne skilte op på den sidste del af Havretoften.

- Jeg blev så glad. Og dagen efter stod jeg tidligt op og havde mit kamera med for at gå rundt og se de andre skilte, for jeg tænkte, at skiltene nok også var sat op andre steder, fortæller Annette Sommerlund.

Da Annette Sommerlund opdagede, at disse to skilte var sat op nede i bunden af Havretoften, håbede hun, at det betød, at der nu kom flere skilte med hastighedsbegrænsning op. Det gjorde der ikke. Der er kun 30 km/t zone på det sidste lille stykke af Havretoften. Foto: Dorthe Andresen

Hun måtte dog gå hjem til rækkehuset på Rugtoften med uforrettet sag, for de to skilte, der var blevet sat op dagen før, var de eneste skilte. I resten af området er det stadig tilladt at køre 50 km/t.


Her er mange børn, dårlig belysning og ingen cykelstier. Det er et spørgsmål om tid, før der sker en alvorlig ulykke.

Annette Sommerlund, beboer


- Og så blev jeg lidt sur. Jeg synes, at det er fint, at de har fået det dernede, men det burde gælde hele området. Jeg stiller ikke krav om bump eller chikaner, for det er jeg godt klar over, at vi ikke får. Men bare som minimum nogle skilte med 30 km/t for at minde folk om ikke at køre stærkt, for det går nogle gange ret tjept. Større ønske har jeg ikke, siger Annette Sommerlund.

En bred vej, der indbyder til at køre lidt stærkt. Dertil kommer, at der hverken er afsat plads til fodgængere eller cyklister på den brede vej. Her kunne Annette Sommerlund godt tænke sig, at der blev markeret et område af vejen til gående og cyklister. Foto: Dorthe Andresen

Kvarteret med Rugtoften og Havretoften er et blandet kvarter, hvor der også bor mange familier med børn, der cykler i skole. Og det er især på børnenes vegne, at Annette Sommerlund gerne ser, at kommunen for alvor begynder at kigge på området - især fordi der nogle steder på grund af hække ikke er optimale oversigtsforhold.

Annonce

For børnenes skyld

- Jeg håber for børnenes skyld, at man gør noget ved det, for der bliver kørt meget stærkt. Det er utroligt, at der ikke er sket noget, siger Annette Sommerlund, der i en skriftlig henvendelse til avisen er lidt mere kontant:

- Her er mange børn, dårlig belysning og ingen cykelstier. Det er et spørgsmål om tid, før der sker en alvorlig ulykke.

Annette Sommerlund har også et tilbud til de ansvarlige hos kommunen:

- Jeg vil gerne tage dem med på en morgen-gåtur klokken 7.15-8 i november måned, så de selv kan se det, siger Annette Sommerlund, der i forbindelse med flere af sine kontakter til kommunen fik at vide, at området er i kommunens tanker.

- Jeg fik at vide, at de var opmærksomme på forholdene, men kun opmærksomhed er bare ikke nok.

Annonce

Undersøgelser er sat i gang

Annette Sommerlund har som nævnt jævnligt haft kontakt til kommunen - senest i sidste uge.

Den ansvarlige medarbejder hos kommunen holder i øjeblikket ferie, men han har noteret følgende efter Annette Sommerlunds henvendelse: "Borgeren er kontaktet. Det drøftes med politiet, om hastigheden også kan skiltes ned på Rugtoften. Samtidig undersøges det, om kørebanen på stamvejen Havretoften kan indsnævres ved hjælp af kantbaner eller ved at ændre vejen til en 2+1 vej."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce