Annonce
Tarm

Det er fedt! Løbeveninderne kom under bjælken trods bekymring

Else Pedersen, Pia Bloch og Lisbeth Hansen var vilde med Pure Challenge-løbet. Foto: Mads Dalegaard
285 deltagere var vilde med det nye forhindringsløb Pure Challenge i Tarm med masser af underholdende og udfordrende prøvelser, der gjorde folk våde til skindet – men også flyttede grænser.

Tarm: Mudder siges jo at være godt for huden …

Sådan lød det fra flere kvinder, der lige skulle overveje, om de nu også ville gå ned på alle fire og mave sig igennem mudderpølen – men de gjorde det. Og de nød det.

Mudderpølen var en af de 21 prøvelser i Pure Challenge-forhindringsløbet, som blev afviklet lørdag formiddag i Tarm på en bane anlagt omkring Bybækken. Og det blev en kæmpe succes, som fik både pulsen op og store smil frem på svedige, beskidte ansigter.

Pure Challenge blev løbet for første gang og ligner svaret på den type motionsløb, som løberne efterspørger. Ikke blot ensformigt løb, men med forhindringer undervejs, der virkelig kan skubbe til personlige grænser og træne modighedsmusklen.

Vejret var forfærdeligt, men egentlig ganske velegnet. Den silende regn gjorde banen endnu mere udfordrende og stemningen mere rå.

Løberne blev sendt af sted i grupper og skulle forcere Bybækken flere gange. Ved broen på Engvej var der lagt stolper ud over bækken, hvilket trak publikum til i håbet om at se løberne ryge i vandet. De fleste forsøgte at holde balancen og holde sig tørskoet, men det kunne de godt have sparet sig. Kort efter skulle løberne nemlig krydse bækken, hvilket betød en vandgang helt op til skuldrene.

Dernæst stod den på trækævler, der skulle bæres, og traktordæk, der skulle vendes, hvorpå ruten atter gik ned i bækken, hvor deltagerne skulle dykke under et rør, der var lagt på tværs. Under bjælken øvelsen blev øvelsen snart kaldt, med venlig hilsen til actionkronprinsen, der ville have elsket det her.

Videre gik det mod armgangsstativet og mudderbadet, der fik nogle til at sende en bekymret tanke mod deres dyre løbesko. Dernæst endnu en tur i bækken, hvor deltagerne skulle holde sig under et udspændt net i bedste jægerkorpsstil. Den var ikke rar for de vandskrække.

Ruten var to en halv kilometer og skulle gennemløbes to gange.

Annonce
I Bybækken, på vej hen mod bjælken. Pia Bloch, Else Pedersen og Listbeth Hansen. Foto: Mads Dalegaard

Hovedet under vand

Under bjælken var en udfordring for flere, der ikke brød sig om at få hovedet under vand, men langt de fleste overvandt sig selv.

Også Lisbeth Hansen fra Astrup kom under bjælken to gange, men det krævede hjælp af hendes veninder Pia Bloch fra Skjern og Else Pedersen fra Vemb.

- Jeg er ikke vild med at få hovedet under vand, så jeg var noget bekymret for den forhindring. Jeg blev også lidt længe under vandet, og jeg måtte have hjælp til at komme op. Men jeg gjorde det, fortalte Lisbeth Hansen efter løbet.

Heller ikke hendes veninder var glade for at komme under i det grumsede vand, men overvandt sig selv.

- Der var flere ting, vi på forhånd sagde, vi ikke ville, men vi gjorde det alligevel, grinte pigerne.

De tre kvinder udgør sammen med en fjerde veninde en lille gruppe, der tager ud til 15-20 løb årligt. Lisbeth Hansen er også med i Skjern Løbeklub.

Da Pure Challenge-løbet blev annonceret, var de godt klar over, at de måtte med.

- Vi har tidligere prøvet et gung-ho løb med hoppepuder, men ikke noget som dette her. Jeg har før spurgt, om vi skulle til mud-race, men nej, sagde de andre, men så kom det her. Og jeg kan ikke få det vildt nok, sagde Else Pedersen.

- Jeg gjorde det også for at støtte og bakke op, når der sker noget i lokalområdet. Vi har savnet et løb som dette. Nu kommer Skjern Å Running Challenge jo heller ikke mere, sagde Pia Bloch.

Teamwork

Der var masser af roser til arrangementet.

- Det er vildt godt. Det er udfordrende, men vi arbejdede sammen som et team, og det er en ny måde at løbe på. Man finder sammen løsningen på, hvordan man kommer lettest over forhindringerne.

- Det var hårdt i andet gennemløb, når man er blevet tung og våd. Og så ved man jo også, hvilke forhindringer, man skal bekymre sig for. Vi håber løbet bliver gentaget næste år. Vi skal nok komme igen, og vi skal nok tale varmt om det, lød det fra løbeveninderne – der glædede sig til et varmt bad efter strabadserne.

Klaret! Else Pedersen har været under. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];