Annonce
Aabenraa

Det er for tyndt: Politikere skrotter integrationsplan

Et flertal i arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune har skrottet et oplæg til en tværgående integrationspolitik. Arkivfoto: Lene Esthave
Et snævert flertal i arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune har besluttet sig for at skrotte et oplæg til en tværgående integrationspolitik.

Aabenraa: For knap to år siden besluttede politikerne i Aabenraa Kommune, at der skulle udformes en tværgående integrationspolitik. Der blev derfor nedsat et udvalg bestående af byrådsmedlemmer og eksterne personer, og deres oplæg til en integrationspolitik blev drøftet på arbejdsmarkedsudvalgets møde i mandags.

Oplægget skulle egentlig kun drøftes, inden det blev sendt videre til kommunes økonomiudvalg, men arbejdsmarkedsudvalgets formand, Ejler Schütt (DF), ønskede oplægget til afstemning.

Resultatet blev, at formanden og de tre Venstre-medlemmer af udvalget forkastede oplægget, mens Enhedslisten og de to socialdemokrater ønskede, at arbejde videre med det. Der var dermed flertal for at skrotte oplægget.

- Vi havde en lang og saglig diskussion, men jeg synes ikke, at der er nogen substans i oplægget og ingen nytænkning. Oplægget er for ukonkret, og udvalget burde have inddraget flere til at komme med input som eksempelvis klubber og foreninger, siger Ejler Schütt om baggrunden for, at han valgte at forkaste og dermed standse oplægget.

- Jeg er ikke imod en integrationspolitik. Jeg er imod oplægget til en integrationspolitik, fortsætter han.

Annonce
Jeg er ikke imod en integrationspolitik. Jeg er imod oplægget til en integrationspolitik.

Ejler Schütt, formand for arbejdsmarkedsudvalget

Det er for tyndt

Byrådsmedlem Thomas Juhl (V) sidder både som medlem af arbejdsmarkedsudvalget og var også en del af det udvalg, der skulle udarbejde en tværgående integrationspolitik. Han valgte at forkaste oplægget, selv om han nu i snart to år har været med til at udforme det.

- Oplægget var det, vi kunne blive enige om i udvalget, men jeg synes ikke, det er godt nok. Der står som sådan ikke noget forkert i oplægget, men det er for tyndt og for overordnet, siger Thomas Juhl.

- Jeg havde gerne set, at vi havde hentet impulser udefra fra andre kommuner. Det har jeg flere gange gjort opmærksom på, men det har ikke været muligt. Jeg har ikke noget imod en integrationspolitik, men den skal være mere handlingsorienteret, fortsætter han.

Da det stod klart for Enhedslisten og Socialdemokraternes medlemmer af arbejdsmarkedsudvalget, at der var flertal for at forkaste oplægget til en integrationspolitik, ønskede de, at sagen nu bliver taget op på et byrådsmøde. Her skal politikerne dog ikke drøfte selve oplægget. Det er blevet skrottet. De skal derimod drøfte den beslutning, som er blevet vedtaget i arbejdsmarkedsudvalget, om at forkaste oplægget.

En integrationspolitik i Aabenraa Kommune er dermed sat på pause.

Integrationspolitik

I knap to år har et såkaldt 17-4 udvalg bestående af fem byrådsmedlemmer og seks eksterne ressourcepersoner arbejdet med en tværgående integrationspolitik for Aabenraa Kommune.

Resultatet er et oplæg, hvor politikken er delt op i tre strategiske spor:

1) Ny i Aabenraa Kommune.

2) Livet i Aabenraa Kommune.

3) Repatriering som en mulighed (hjemrejse).

Et 17-4 udvalg er midlertidigt, og udvalget, der skulle finde frem til et oplæg om integration, blev nedlagt ved årsskiftet.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce