Annonce
Læserbrev

Det er guld værd at have gode naboer

Læserbrev: Til sommer er det 40 år siden, vi købte vores hus. Dengang tænkte vi overhovedet ikke på, hvem der boede i de andre huse på vores lukkede vej. Det var huset, vi gik efter.

Men jeg skal da lige love for, at vi har været heldige med vores naboer.

Vi bor på en lukket vej med 11 huse rundt om en stor fælles græsplæne, der er kommunens.

Det er nogle stabile naboer, vi har. Fire par har boet i huset, siden det blev bygget midt i 70´erne. Vi er andre fire par, der har boet her i over 38 år, og så er der tre huse med unge mennesker. Den yngste er halvandet år og den ældste er 85 år. Det er så dejligt, at der både er teenagebørn og småbørn.

Det er vigtigt for vores livskvalitet, at vi har vidner til vores liv, også udover familie og venner.

Vi er faktisk en lille minilandsby midt i landsbyen. Det er trygt at kende naboerne, men vi overrender ikke hinanden.

Sammenholdet startede så småt i begyndelsen af 80'erne, da vi var nødt til at lave en grundejerforening, fordi vi ville have et læbælte mod nord. Så har vi samtidig gadefest, når vi alligevel skal holde generalforsamling.

I de seks huse er vi nu holdt op med at arbejde, så vi mødes på skift hos hinanden til morgenkaffe en gang om måneden. Det er megahyggeligt.

Ni huse har flagstang, så vi flager for hinanden, når nogen har fødselsdag, børnene er også kommet på flaglisten for nylig.

Når vi er udrejst, så holder naboerne øje med vores hus.

For os er det en berigelse af vores liv, at vi har så dejlige naboer, og vi ved jo godt, at det ikke er en selvfølge.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Advokat fortæller om arv og testamente

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce