Annonce
Vejen

- Det er jo ikke Roskilde Festival det her

Går den eller går den ikke? Byfestbagmænd i bl.a. Hovborg aner endnu ikke, om de bliver tvunget til at aflyse årets sommerfest. Aktivfoto: Steen Rasmussen
Byfest-arrangører i landsbyerne, bl.a. Hovborg, ved endnu ikke, om de bliver tvunget til at aflyse årets haveparty.

HOVBORG: Må vi, eller må vi ikke?

Det er spørgsmålet, som arrangørerne af de små byfester landet over sidder og grubler over lige nu - bl.a. i Hovborg, Føvling og Glejbjerg.

- Det var dejligt at få en del af uvisheden om hele situationen afklaret af statsministeren mandag aften, men der er stadig en del spørgsmål, som vi skal have svar på, før vi ved, om vi bliver tvunget til at aflyse eller kan gennemføre, siger Thomas Matthesen, formand for Hovborg UIF, som har byfest i kalenderen i den sidste hele uge af juni.

- Det, som vi ikke har fået svar på, er, om det bliver lovligt at holde arrangementer med mere end 10 personer. Bliver det f.eks. en grænse på 100 personer, så tror jeg ikke, vi gennemfører. Vi er hver dag over 100 på pladsen og nok over 250 til det store motionsløb, og vi vil ikke stå og skulle sige nej til nogle, hvis grænsen er nået.

- På den anden side er det jo heller ikke Roskilde Festival det her. Vi er en lille byfest, og jeg håber, vi får lov at gennemføre. Folk er jo utroligt disciplinerede i deres omgang med hinanden og lever op til alle krav, siger Thomas Matthesen.

- Men vi må vente og se, hvad der kommer af præciseringer fra regeringen af de nye påbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce