Annonce
Læserbrev

Det er nu der skal handles

Læserbrev: I en årelang diskussion om de planlagte højspændingsmaster mellem Endrup og Idomlund, har skiftende ministre fra Venstre og siden fra Socialdemokraterne hævdet at kabellægning ikke var teknisk mulig. Der kom forklaringer om udfordringerne med henholdsvis jævn- og vekselstrøm og alt muligt andet fantasifuldt, og vi i Vestjylland måtte forstå at man naturligvis gjorde hvad man kunne for at generne skulle blive så få som muligt. Javel ja!

Nu viser det sig så, at man i ministeriet godt vidste at kabellægning var mulig, om end en dyrere løsning – så vidt jeg forstår ca. 28 kr årligt pr. husstand – men muligt. Det var viden man valgte at holde hemmelig på alle de dialogmøder der blev holdt med de berørte og bekymrede borgere i Vestjylland.

Men hvorfor? Hvorfor har man været så ivrig for at holde fakta hemmelig, for at skjule at det var muligt at lave linjen så den ikke ville spolere den natur vi lever i og af herude?

Jeg begriber det ikke: Vi praler med at være grønt foregangsland, og alligevel er man villig til at føre borgerne bag lyset, for at få gennemført den dårligst mulige løsning på transport af kulsort strøm transporteret gennem landet. Intet mindre end en skandale!

Vi har netop haft en folketingsvalgkamp, hvor kandidaterne stod i kø for at kritisere planerne, hvor er de nu?

Jeg ser frem til at høre de folketingsmedlemmer der er valgt i Vestjylland løfte sagen i Folketingssalen. Der skal handles nu!

Torbjørn Fristed
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce