Annonce
Rejser

Det er populært at campere om vinteren

Campingvogne er i dag så komfortable, at der ikke er noget til hinder for at campere året rundt og for eksempel fejre jul i campingvognen.

I Tyskland og Østrig det populært at bruge juledagene i campingvognen og kombinere julehyggen med skiløb. Men også i Danmark vælger mange at campere i december. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i december 2017 var lige under 100.000 overnatninger på de danske campingpladser.

Tallet er selvfølgelig noget lavere end i årets varmeste måneder, men Lisbeth Rasmussen, der er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen Camping Branchen kan alligevel se, at der er en tendens til, at folk gerne vil kunne campere hele året.

- Mange mennesker har et billede af en campingvogn, som den så ud i 1960'erne, og det er bestemt ikke virkeligheden i dag. Vognene har gulvvarme og centralvarme, og det er meget komfortabelt i dag. Folk er begyndt at bruge campingvognen mere og mere, og det kan man lige så godt. Det er hyggeligt at bruge den i den kolde tid, for det er nogle lidt andre ting, man laver, siger Lisbeth Rasmussen, der er en del af Østsjællands Camping Center. Hun kan også mærke, at salget af de vinteregnede vogne er steget gennem de sidste mange år.

- Der er både nogle, der gør det herhjemme på danske campingpladser og nogle, der kører sydpå. Nogle steder i Østrig er vintersæsonen større end sommersæsonen, hvis de ligger tæt på skiområderne. Det er helt den omvendte verden, fortæller Lisbeth Rasmussen, der selv er en af dem, der kører til Østrig og camperer og står på ski.

Det er ikke alle danske campingpladser, der holder åbent i vintermånederne, og derfor rykker vintercampisterne sammen på færre pladser. Man skal derfor ikke frygte at ligge mutters alene, hvis man vælger at bruge juledagene på campingpladsen. Nogle pladser holder endda julearrangementer og tilbyder at stå for hele julemenuen.

Lisbeth Rasmussens bedste råd er bare at kaste sig ud i det, hvis man har lyst til at prøve at campere om vinteren.

- Folk skal varme deres vogn op et par dage før, så den er dejlig varm og tør, og så er det bare af sted, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Vejen

Færre vinterudgifter i Vejen Kommune

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];