Annonce
Rejser

Det er populært at campere om vinteren

Campingvogne er i dag så komfortable, at der ikke er noget til hinder for at campere året rundt og for eksempel fejre jul i campingvognen.

Annonce

I Tyskland og Østrig det populært at bruge juledagene i campingvognen og kombinere julehyggen med skiløb. Men også i Danmark vælger mange at campere i december. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i december 2017 var lige under 100.000 overnatninger på de danske campingpladser.

Tallet er selvfølgelig noget lavere end i årets varmeste måneder, men Lisbeth Rasmussen, der er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen Camping Branchen kan alligevel se, at der er en tendens til, at folk gerne vil kunne campere hele året.

- Mange mennesker har et billede af en campingvogn, som den så ud i 1960'erne, og det er bestemt ikke virkeligheden i dag. Vognene har gulvvarme og centralvarme, og det er meget komfortabelt i dag. Folk er begyndt at bruge campingvognen mere og mere, og det kan man lige så godt. Det er hyggeligt at bruge den i den kolde tid, for det er nogle lidt andre ting, man laver, siger Lisbeth Rasmussen, der er en del af Østsjællands Camping Center. Hun kan også mærke, at salget af de vinteregnede vogne er steget gennem de sidste mange år.

- Der er både nogle, der gør det herhjemme på danske campingpladser og nogle, der kører sydpå. Nogle steder i Østrig er vintersæsonen større end sommersæsonen, hvis de ligger tæt på skiområderne. Det er helt den omvendte verden, fortæller Lisbeth Rasmussen, der selv er en af dem, der kører til Østrig og camperer og står på ski.

Det er ikke alle danske campingpladser, der holder åbent i vintermånederne, og derfor rykker vintercampisterne sammen på færre pladser. Man skal derfor ikke frygte at ligge mutters alene, hvis man vælger at bruge juledagene på campingpladsen. Nogle pladser holder endda julearrangementer og tilbyder at stå for hele julemenuen.

Lisbeth Rasmussens bedste råd er bare at kaste sig ud i det, hvis man har lyst til at prøve at campere om vinteren.

- Folk skal varme deres vogn op et par dage før, så den er dejlig varm og tør, og så er det bare af sted, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce