Annonce
Rejser

Det er populært at campere om vinteren

Campingvogne er i dag så komfortable, at der ikke er noget til hinder for at campere året rundt og for eksempel fejre jul i campingvognen.

I Tyskland og Østrig det populært at bruge juledagene i campingvognen og kombinere julehyggen med skiløb. Men også i Danmark vælger mange at campere i december. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i december 2017 var lige under 100.000 overnatninger på de danske campingpladser.

Tallet er selvfølgelig noget lavere end i årets varmeste måneder, men Lisbeth Rasmussen, der er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen Camping Branchen kan alligevel se, at der er en tendens til, at folk gerne vil kunne campere hele året.

- Mange mennesker har et billede af en campingvogn, som den så ud i 1960'erne, og det er bestemt ikke virkeligheden i dag. Vognene har gulvvarme og centralvarme, og det er meget komfortabelt i dag. Folk er begyndt at bruge campingvognen mere og mere, og det kan man lige så godt. Det er hyggeligt at bruge den i den kolde tid, for det er nogle lidt andre ting, man laver, siger Lisbeth Rasmussen, der er en del af Østsjællands Camping Center. Hun kan også mærke, at salget af de vinteregnede vogne er steget gennem de sidste mange år.

- Der er både nogle, der gør det herhjemme på danske campingpladser og nogle, der kører sydpå. Nogle steder i Østrig er vintersæsonen større end sommersæsonen, hvis de ligger tæt på skiområderne. Det er helt den omvendte verden, fortæller Lisbeth Rasmussen, der selv er en af dem, der kører til Østrig og camperer og står på ski.

Det er ikke alle danske campingpladser, der holder åbent i vintermånederne, og derfor rykker vintercampisterne sammen på færre pladser. Man skal derfor ikke frygte at ligge mutters alene, hvis man vælger at bruge juledagene på campingpladsen. Nogle pladser holder endda julearrangementer og tilbyder at stå for hele julemenuen.

Lisbeth Rasmussens bedste råd er bare at kaste sig ud i det, hvis man har lyst til at prøve at campere om vinteren.

- Folk skal varme deres vogn op et par dage før, så den er dejlig varm og tør, og så er det bare af sted, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce