Annonce
forside

Det er ren afpresning

Las Munk Frandsen, Barsbølmarkvej 4A, Jels, skriver:

Jeg vil meget gerne udtrykke min store utilfredshed med hele den sørgelig udvikling om Skovgårdsvej.

At Søren Gade besøger og støtter en landmand, der åbenlyst er ude på at afpresse en kommune for 60 mio. kr., er helt ufatteligt. Men når man tænker på, at Søren Gade opstiller for partiet Venstre til Europa-parlamentsvalget næste år, så er der måske gået valgkamp i sagen.

Selve sagens kerne er klar: Vejen er bygget på et ulovligt grundlag. Det har vi alle forstået, og Højesteret har sagt det samme. Men at landmanden vil udnytte situationen til egen fordel og afpresse en kommune og dermed tage pengene fra borgerne er ikke i orden.

Den vej skal åbnes med det samme og landmanden skal om nødvendigt betale dagbøder, så længe afspærringen står på. At myndighederne i Danmark godkender denne form for selvtægt er uforståeligt for mig og burde aldrig finde sted.

Hvad bliver det næste ?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce