Annonce
Vejen

- Det er sørgeligt, at der bliver smidt så meget affald

Aase og Aksel Juhl har her kun været i gang med at samle affald i en halv times tid - og det er allerede blevet til rigtig meget. Foto: Dorthe Andresen
De seneste mange år har Aase og Aksel Juhl fra Brørup været ude at samle affald i forbindelse med den årlige affaldsindsamling i regi af naturfredningsforeningen. I år bliver der ingen fælles indsamling, så ægteparret fra Brørup har valgt at samle ind på egen hånd.

Brørup: Hvis man gik med en formodning om, at vi danskere er blevet meget bedre til at lade være med at smide vores affald i naturen, så holder den formodning ikke helt stik.

I hvert fald ikke, hvis man spørger Aase og Aksel Juhl fra Brørup.

Torsdag, fredag og lørdag i sidste uge samlede de affald på en strækning inde fra byen og ud til motorvejsafkørslerne - og vi skal hilse og sige, at der blev samlet en hel del.

- Vi havde i alt 20 sække. Første dag havde vi 11 sække, fortæller Aase Juhl, mens hun ufortrødent fortsætter med at samle noget af det op, som andre har efterladt i vejkanten.

- Det er alt muligt, der bliver smidt. Flasker med tis i, papir, dåser, og dæk har vi også fundet. Der ligger også to dæk igen, siger Aase Juhl, mens hun peger over mod den modsatte side af vejen.

Annonce
Aase og Aksel Juhl plejer at deltage, når naturfredningsforeningen har den årlige indsamling. Den bliver ikke til noget i år, så ægteparret har valgt at samle ind på egen hånd. Foto: Dorthe Andresen

Med hvert år

De seneste mange år har ægteparret fra Brørup været med på holdet, når Danmarks Naturfredningsforening har haft den årlige affaldsindsamling.

- Det har været en tradition. Sidste år samlede vi 27 sække. Men det bliver ikke til noget i år. Så vi har valgt at gøre det på egen hånd. Og vi kan jo se, at mange andre også er i gang, siger Aksel Juhl og fortsætter:

- Og vi skal jo have noget at give os til i de her tider, så kan vi lige så godt gøre en god gerning.

Både han og hustruen er overraskede over, at der - selvom de var ude at samle torsdag, fredag og lørdag - allerede ligger en masse nyt affald på den strækning, som de kun få dage forinden har været igennem.

- Det er sørgeligt, at der bliver smidt så meget affald, lyder det fra Aase Juhl.

Resultatet af mandagens affaldsindsamling. Privatfoto
Der bliver fundet mange forskellige ting, der er smidt i naturen, lige fra sølvskeer over plastik og dåser til bildæk. Foto: Dorthe Andresen
På billedet ses lidt af resultatet af Aase og Aksel Juhls affaldsindsamling i sidste uge. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce