Annonce
Varde

Det er slut med at stå i kø i biografen – vi bestiller i forvejen

Biografejer Kim Krogh fra Varde Bio foran plakaten til årets så absolut mest sete film i Varde. Over 3.000 har set filmen "Ser du månen, Daniel". Foto: Henrik Reintoft
Efterårsferien er højtid for Varde Bio, der lige nu har 11 film på plakaten. Blandt andet årets mest sete – Ser du månen, Daniel!

Varde: Selvom vi ikke lige frem har manglet regn på det seneste, kan biografejer Kim Krogh ikke få nok. En god udsigt for ham er kulde og masser af regn. For så strømmer folk ind i den næsten 100 år gamle Varde Bio, der siden 1955 har ligget på Kræmmergade.

Og efterårsferien er for ham en af årets tre store højtider. De to andre er vinterferien i uge 7 og så julen. Men siden og inden han overtog Varde Bio i 1995, har meget ændret sig.

- I gamle dage havde vi fem-seks børnefilm om året. Nu kommer der børnefilm i en lind strøm. 14-15 om året, fortæller Kim Krogh.

Og Disney Film har også fået for vane at komme med en stor film i november.

Annonce
Publikum er fuldstændig ligeglade med anmeldelserne. Joker sælger godt, men kun en tredjedel af Jagtsæson.

Biografejer Kim Krogh, Varde Bio

Sidde hvor de vil

Og vanerne hos publikum har i den grad ændret sig. Tidligere kunne folk stå i lange køer, når de bare måtte se en film. Men det er i dag fuldstændig slut. Altså at stå i kø. For det at se en film på det store lærred og sammen med andre er en oplevelse i sig selv.

Næsten alle bestiller billetterne i forvejen for at være sikre på oplevelsen. Og cirka en fjerdedel betaler også billetten via nettet.

- I uge 42 i efterårsferien bestiller alle for at komme til at sidde, hvor de vil. Sådan er det bare, siger Kim Krogh.

Komedier slår dårlig anmeldelse

Varde Bio har tre biografsale med henholdsvis 140, 99 og 66 siddepladser. I alt 11 film er lige nu på plakaten.

De to mest sete biograffilm i efteråret er Downton Abbey og den danske kvindekomedie ”Jagtsæson” med blandt andre Mille Dinesen, Klærke Winther og Stephanie Potalive. Sidstnævnte film har mildt sagt ikke fået særligt gode anmeldelser omvendt den meget omtalte amerikanske film ”Joker” med Joaquin Phoenix i hovedrollen.

- Publikum er fuldstændig ligeglade med anmeldelserne. Joker sælger godt, men kun en tredjedel af Jagtsæson.

Årets hidtil mest sete i Varde Bio er filmen ”Ser du månen, Daniel”. Det er filmatiseringen af Puk Damsgårds roman om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Godt 3.000 har set filmen i Varde Bio ifølge Kim Krogh. En meget alvorlig og tidsaktuel film, som især mange medlemmer fra Biografklub Danmark har set.

Og som altid, når der er ferietid, så har Kim Krogh sine såkaldte Kvickly-forestillinger for børn alle hverdage klokken 10.30. Og så er salene fyldt op, hvis altså vejrguderne vil det.

To vidt forskellige film og med lige så forskellige anmeldelser, "Jagtsæson" og "Joker". Publikum er mest til plat komedie i form af "Jagtsæson". Foto: Henrik Reintoft
Siden 1995 har Kim Krogh været indehaver af den næsten 100 år gamle Varde Bio. Førhen kunne publikum stå i lange køer ud på Kræmmergade. Men i dag bestiller langt de fleste billetterne i forvejen på nettet. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce