Annonce
Varde

Det er uden tvivl nødvendigt med stramme retningslinjer på skolerne, hvis smittespredning skal holdes i ave

Søren Rotbøl Jepsen er formand for nymindegab VBorgerforening. Arkivfoto: Annett Bruhn
Annonce

Nymindegab: Erhvervsstyrelsen ønsker, at sommerhuse kun skal kunne lejes ud 35 uger om året. Det rammer de 15 procent af sommerhusene i Varde Kommune, der i dag bliver lejet ud i 36-41 uger om året. Hvad synes du om Erhvervsstyrelsens forslag?

Sommerhusområderne ved vestkysten er ved at miste sin sjæl! Det, der engang var åbne områder med sporadisk liggende småhuse, hvor man kunne gå på opdagelse i et bredt spektrum af arkitektur og farver, er en saga blot.

I løbet af en kort årrække har spekulanter, uden hensyntagen til lokale værdier, overtaget flere og flere markedsandele og med store kommercielle satsninger kultiveret feriehusområderne og efterladt ensrettede og identitetsløse ferieparklignende områder i sit spor.

Det kommercielle Blåvand er ved at drukne i sin egen succes, og Henne Strand er på vej mod den samme skæbne.

Erhvervsstyrelsens tiltag er skud med spredehagl! Tiltaget vil frede naturen i ydersæsonen, men belaste den yderligere i hovedsæsonen. Den kommercielle stordrift vil blive ramt! Men tiltaget vil sandsynligvis få langtrækkende og utilsigtede konsekvenser, både direkte ved den ”almindelige” sommerhusejer som ved alle virksomheder og beskæftigede i branchen.

Varde kommune skal tilstræbe, at myndighedsbehandling og planlov tilgodeser områdernes tarv og afskærer invasive spekulationer.

Panelet

  • Én til to gange om måneden svarer to personer fra JydskeVestkysten Vardes faste panel af debattører på tre aktuelle spørgsmål.
  • Har du forslag til én, som du gerne vil se i Panelet, så er du velkommen til at skrive til journalist Benny Baagø på beb@jv.dk.

18-årige Naja fra Strellev overvejer at flytte, fordi busforbindelserne mellem Strellev og Varde er for ringe. Til gengæld påpeger Preben Friis-Hauge (V), at han ikke ønsker tomme busser på landevejene. Skal den offentlige transport forbedres? Og i så fald hvordan?

Man kan ikke forklejne Najas overvejelser, og det er desværre det billede der tegner sig i alle de små samfund. Jeg kan godt se, at det ikke er bæredygtigt at køre med én person i en bus til 52 personer, men måske skulle man overveje brug af transportmidler, der passede til området samt det antal kunder, der skal transporteres?

I forbindelse med udbud af busdriften, bør man ændre på tildelingsmodellen og tilgodese det selskab, der udover at være billigst også kan levere den grønneste og smarteste driftsmodel.

Brorsonskolen sender elever hjem, der overtræder regler, der skal mindske coronasmitte på skoler. Hvad synes du om det?

Regelsæt uden konsekvens er nyttesløse! Det er uden tvivl nødvendigt med stramme retningslinjer på skolerne, hvis smittespredning skal holdes i ave. Hvis de pågældende elever, ikke er bekendt med, at et brud på reglerne kan have konsekvenser, er det på høje tid, de får det lært.


Jeg kan godt se, at det ikke er bæredygtigt at køre med én person i en bus til 52 personer, men måske skulle man overveje brug af transportmidler, der passede til området samt det antal kunder, der skal transporteres?

Søren Rotbøl Jepsen, formand for Nymindegab Borgerforening
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce