Annonce
Ugens Bedste

Det er vigtigt at få svindlen frem

Annonce

Har du det ikke også sådan, at du er ved at få nok af den række af skandalesager, som plager den offentlige sektor i Danmark? Sådan har jeg det. Ikke mindst fordi jeg så gerne vil tro på det bedste i mine medmennesker, og fordi jeg vil hellere leve i et samfund, der bygger på tillid end på mistro og kontrol.

Først havde vi skandalen med udbytteskat, hvor udenlandske finansfolk nåede at plyndre den danske statskasse for mindst 12,7 milliarder kroner, inden Skat endelig anede uråd. Så er der sagen med Britta Nielsen, der lige nu står tiltalt for at have bedraget statskassen for 117 millioner kroner. Der falder dom 18. februar. Og så kom det for en uges tid siden frem, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner.

Som skatteborger kan man ikke lade være med at tænke på hvor mange svindelsager, der ikke bliver afsløret. Derfor er det vigtigt, at der er såkaldte whistleblowere, der tør fortælle, hvad de ved, hvis der foregår ulovligheder. Og det er vigtigt, at der er medier, som er uafhængige af staten og som kan være med til at grave skandalerne frem. Det er historier, der, sagt på godt jysk, er trælse at læse og høre om, men det er endnu mere træls, hvis de ikke kommer for en dag.

Vi har desværre også en mulig svindelsag i vores del af landet. Den er ikke af så alvorlig karakter som de tidligere nævnte, men den er også principielt væsentlig. Vi fik på JydskeVestkysten et tip om, at to medarbejdere fra politiets vagtcentral er tiltalt for at påvirke en tredje betjent til at undlade at skrive alle oplysninger ind i rapport om et færdselsuheld, hvor en kollegas søn på en knallert i høj fart kørte ind i en bil. Det skrev vi om i onsdags, og torsdag morgen kunne vi bringe en artikel om Diana Kirsten, der som den påkørte bilist havde oplevet, at politiet skjulte sandheden om uheldet.

Det er én af de fem historier, jeg vil anbefale dig fra den forgangne uge, hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med dem. Der er fire artikler og sportsredaktionens podcast Vi taler om SønderjyskE.

God weekend og god læse- og lyttelyst!

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Kun tre kommuner går fri af bekymrende smittetal: Nu har coronaen også godt fat i Sønderborg og Vejen

Annonce