Annonce
Debat

Det er vigtigt at kunne klage, Ditte Vennits

Læserbrev: Ja, Ditte Vennits Nielsen - jeg skrev til indenrigsministeren og spurgte til, hvor jeg i loven kunne læse, at borgmesteren havde ret til at udelukke mig fra byrådsmødet den 24.2.2021.

Jeg var nemlig overhovedet ikke tilfreds med at få frataget min ret og pligt til at udføre mit demokratiske folkevalgte hverv som byrådsmedlem.

Jeg blev tvunget til at melde afbud, fordi min hjemmeboende 19-årige søn havde fået corona, og jeg var i selvisolation.

Annonce

Byrådsmødet skulle afholdes virtuelt fra hvert vores lånekontor på rådhuset med helt samme iPad og på helt samme måde, som jeg og flere andre byrådsmedlemmer havde deltaget i politiske udvalgsmøder hjemmefra.

Møder, som, modsat byrådsmøderne, oven i købet er lukkede møder. Indenrigsministeren mente ikke, der var et indlysende svar, og derfor valgte han at sende sagen til Ankestyrelsen, som er den instans, der afgør klagesager på området. Ankestyrelsen har efterfølgende svaret, at borgmesteren havde mulighed for at udelukke mig.

Jeg mener, det er vigtigt, at der findes instanser, hvor man kan få afprøvet beslutninger, man mener er forkerte – dertil har vi Ankestyrelsen og forskellige fagrelevante klagenævn.

En behandling i en af disse instanser giver os muligheden for en uvildig vurdering af sagen og en deraf en objektiv afgørelse. En afgørelse, som man – i dette tilfælde jeg – naturligvis må respektere.

Sådan må det være - om det så handler om udelukkelse fra et møde, en beslutning truffet af et byrådsflertal eller noget helt tredje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce