x
Annonce
Læserbrev

Det er vist Jesper Frost, som mangler format!

Læserbrev: I forbindelse med det brev som Plan & Miljøudvalget har sendt til nogle ministre, har udvalget blandt andet udtrykt betænkeligheder ved om vi har de muligheder i værktøjskassen, der skal til for at kunne tage hensyn til store landbrug, borgere og landsbyerne. Nogle landbrug udvikler sig til meget store enheder. Selvfølgelig skal vi have plads til at landbruget kan udvikle sig.

Landbrugsordførere fra Socialdemokratiet og Venstre, henholdsvis Anders Kronborg (S) og Erling Bonnesen (V), udtaler sig i JydskeVestkysten den 10. marts om sagen. Det er helt naturligt og ordførerne er selvfølgelig i deres gode ret til dette. Når jeg læser artiklen, så forholder både Anders Kronborg og Erling Bonnesen sig sagligt og ordentligt til problemstillingen.

Borgmesteren derimod går efter personer fremfor indhold. Når det får borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til at sige, at "det er utrolig hurtigt, at Anders Kronborg har glemt sit lokale bagland" og borgmesteren beskylder de to folketingsmedlemmer for "manglende format", så finder jeg det helt uhørt.

Anders Kronborg er ordfører på hele området i Danmark. Det samme er Erling Bonnesen. De skal naturligvis udtale sig med nationale briller og have respekt for indgåede forlig og aftaler. Havde han ikke respekt for det, så var det at mangle format.

Når borgmesteren siger, at Anders Kronborg har glemt sit bagland, så må jeg ryste på hovedet og sige tværtimod. Anders formår virkelig at sætte Esbjerg og Fanø kommuner på landkortet. Han søger for rigtig mange besøg af ministre og andre folketingsmedlemmer i vores område. Nye uddannelser og nye penge er kommet til vores område. Anders er meget aktiv i Folketinget for vores område.

Måske borgmesterens udtalelser mere bunder i misundelse, for Venstres folketingsmedlem her fra området synes jeg ikke, at vi ser meget til?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce