Annonce
Erhverv

Det Faglige Hus er klar med ejendomsprojekt tæt havnen: Nyt friplejehjem på vej i Esbjerg

Brian Elsted Hansen og Johnny Nim, Det Faglige Hus, har store planer om et ejendomsprojekt med friplejehjem, seniorboliger og familieboliger i området, der grænser op til Tivoli-grunden tæt på Esbjerg Havn. Foto: PR
For cirka to år siden købte Det Faglige Hus den havnenære grund, hvor DHL har til huse på Gl. Færgevej. Med yderligere to ejendomsopkøb ejer organisationen nu 8.241 kvadratmeter, hvor der skal bygges familieboliger, seniorboliger og et friplejehjem.

Esbjerg: Der ventes stor efterspørgsel på såvel boliger som friplejehjemspladser, når et ejendomsudviklingsprojekt under Det Faglige Hus er realiseret om et par år. Der lægges nemlig op til kvalitetsbyggeri med en attraktiv beliggenhed i området mellem SuperBrugsen på Strandby Plads og Vesterhavsgade, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Det Faglige Hus købte for et par år siden den 4500 kvadratmeter store DHL-grund og de tilhørende bygninger på Gl. Færgevej 4 nabobeliggende til den såkaldte Tivoli-grund. Efter opkøbet af yderligere to nabogrunde, i Nyhavnsgade 10 og 12, råder organisationen nu over 8.241 kvadratmeter, og inden længe går man i gang med at få plangrundlaget på plads.

Landsformand Johnny Nim forklarer, at ejendomsprojektet er et led i Det Faglige Hus’ forvaltning af foreningernes kapital.

Annonce

- Vi har i en årrække haft en pæn og solid forrentning af organisationens kapital, så ejendomsudvikling i dag også er med til at sikre, at vi kan holde kontingenterne i bero. Vi har uændrede kontingenter til fagforeningerne på 11. år, og vi har for 6. år i træk sænket administrationsbidraget til a-kassen med en krone om måneden. Det sidste svarer til, at vi giver afkald på næsten 10 millioner kroner i år, men til gengæld bliver vi endnu mere konkurrencedygtige, siger han i meddelelsen.

Boliger og friplejehjem

Planen er at dele grunden op i tre med henholdsvis almene boliger, et friplejehjem og seniorboliger. Boligforeningen Ungdomsbos bestyrelse har besluttet at gå med i projektet. I pressemeddelelsen siger Ungdomsbos direktør, Flemming Agerskov Christensen:

- Det er vores plan at opføre 60 familieboliger i dette område. Det er meget positivt, at projektet lever op til ønsket om blandede byer, hvor private og almene boliger ligger side om side. Det giver netop den diversitet, som alle er enige om er en stor styrke for fremtidens byer. Og så er det glædeligt, at vi kan bygge almene boliger på en så attraktiv beliggenhed, med bymidten på den ene side og havnen på den anden.


En af de to ejendomme i Nyhavnsgade har vi købt af Granly A/S, som også er blevet forelagt vores tanker. Vi har foretaget en række indledende undersøgelser, som alle dokumenterer, at der med fuld respekt for havnevirksomhederne kan etableres boliger på området.

Brian Elsted Hansen, adm. direktør, Det Faglige Hus


Det er Danske Diakonhjem, som står bag planerne om at opføre endnu et friplejehjem med 40-60 pladser som supplement til de 60 plejehjemspladser, som er under opførelse i Storegade:

- Vores bestyrelse har besluttet, at vi også skal være til stede i de 10 største byer, og vi er i dag ikke repræsenteret i Sydvestjylland. Esbjerg er meget interessant på grund af byens størrelse, og fordi der er et administrativt og politisk ønske om, at borgerne også har en valgmulighed på plejeboliger, siger administrerende direktør i Danske Diakonhjem, Emil Tang.

Annonce

I respekt for havneaktiviteter

Et flertal i Esbjerg Byråd vedtog i januar 2021 under behandlingen af en ny sektorplan 2020-30 for Sundhed & Omsorg, at der på netop dette her areal kunne arbejdes videre med muligheden for boliger for bl.a. seniorer, for eksempel plejeboliger og seniorboliger.

- Nu er vi så vidt, at vi i løbet af kortere tid vil anmode Esbjerg Kommune om at igangsætte en lokalplanudarbejdelse for området i øvrigt i overensstemmelse med tankerne, der blev drøftet i Sundhed & Omsorg. En af de to ejendomme i Nyhavnsgade har vi købt af Granly A/S, som også er blevet forelagt vores tanker. Vi har foretaget en række indledende undersøgelser, som alle dokumenterer, at der med fuld respekt for havnevirksomhederne kan etableres boliger på området. Arealet er i øvrigt allerede i dag beliggende mellem to eksisterende større boligejendomme, siger adm. direktør i Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen.

For et par år siden købte Det Faglige Hus den såkaldte DHL-grund (billedet), og nu har organisationen også købt yderligere to ejendomme. Foto: Google Streetview

De tre grunde rummer i dag i alt 12 bygninger på i alt 2800 kvadratmeter:

- DHL anvender fortsat administrationsbygningen, mens lagerbygningen på Gl. Færgevej er udlejet til Niels Winther & Co. Bygningerne på de to matrikler i Nyhavnsgade er for hovedpartens vedkommende også ligeledes udlejet, så vi har en pæn indtægt på grundene allerede nu, siger Brian Elsted Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce