Annonce
Esbjerg

Det Faglige Hus: Handel med central bygning år undervejs

Administrerende direktør for Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen, mener direkte, at det politiske slagsmål om højt byggeri og debatten, der deler vandene, skader Esbjerg kommunes udvikling. Arkivfoto: Det Faglige Hus.
Det Faglige Hus og Esbjerg Kommune har sammenfaldende interesser, når det gælder udvikling af Borgergade-området, siger administrerende direktør i Det Faglige Hus, der har købt det tidligere Le's Mongolian Barbeque i Borgergade 22 for næsen af kommunen.
Annonce

Esbjerg: Det Faglige Hus' køb af ejendommen Borgergade 22 - det tidligere Le's Mongolian Barbeque - har været længe undervejs.

Det siger Det Faglige Hus' administrerende direktør, Brian Elsted Hansen, til JydskeVestkysten i en kommentar til købet:

- Vi har været i dialog med ejeren igennem de seneste par år og efter købet af Borgergade 38 (Nykredit-ejendommen Borggården, red.) genoptog vi disse drøftelser, som i sidste uge blev konfirmeret ved underskrift på en købsaftale. At kommunen og vi selv ser samme muligheder i området, hilser vi naturligvis velkomment, siger Brian Elsted Hansen og tilføjer, at Det Faglige Hus "blot ønsker at være med til at udvikle Esbjerg bymidte".

I den forbindelse er han imidlertid nedslået over den seneste tids skriverier om højt byggeri i Esbjergs bykerne:

- Den seneste tids skriverier og debat skaber i min optik ikke større købelyst hos professionelle investorer såsom pensionskasser og andre, hvilket desværre hæmmer den generelle investerings-lyst, og såvel bosætnings-ønsker som erhvervslivet i bredere forstand, mener Brian Elsted Hansen.

Annonce

Skade på udvikling

Brian Elsted Hansen mener således direkte, at det politiske slagsmål om højt byggeri og debatten, der deler vandene, skader Esbjerg kommunes udvikling:

- Gad vide, om der i andre udviklingsbyer så som Vejle, der i øvrigt også har overhalet os, er eller har været den samme politisk dialog. Hvad og hvem gavner det? Eller bliver de politiske kræfter i Vejle i stedet brugt på at skabe nye visioner for nutidige behov og ønsker i en verden, hvor vi i endnu større udstrækning end hidtil er blevet mere afhængige af hinanden. Udviklingen går altså ikke i stå i Vejle, og det håber jeg sandelig heller ikke for Esbjerg, siger han.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce