Annonce
Esbjerg

Det Faglige Hus i nye grundkøb: Stor bydel tager form

Det Faglige Hus vil i løbet af kort tid præsentere Esbjerg Kommune for et nyt udkast til skitseforslag hele området i den vestlige del af Darumvej, men hvor hele det areal, hvor Rødgaard Import har til huse, er udeladt. Kortmateriale: Google & Det Faglige Hus.
Det Faglige Hus er tæt på at have erhvervet over 25.000 kvadratmeter i kvarteret omkring det tidligere Jobcenter på Darumvej. Den oprindelige skitse for Generationernes By skal dog justeres og tilpasses det rammebeløb, som boligforeningen Ungdomsbo er underlagt.
Annonce

Esbjerg: Det Faglige Hus har opkøbt endnu et kommunalt grundstykke, og når et par igangværende forhandlinger med lodsejere er helt på plads, råder organisationen over så meget jord, at man kan tage det næste skridt, nemlig udarbejdelsen af en lokalplan for det fremtidige Generationernes By på et areal mellem Darumvej og Gammelby Ringvej.

Ideen opstod, da Esbjerg Kommune for to år siden satte det tidligere Jobcenter på Darumvej 49-51 til salg. Det Faglige Hus slog til og har siden selv anvendt en del af de mange kontorlokaler.

- Men det var først og fremmest den næsten 15.000 kvadratmeter store grund, som vi var interesseret i med henblik på et nyt boligudviklingsprojekt a la dét, som vi har lavet i Teglværkskvarteret. Siden overtog vi den lukkede Aldi-forretning, og senest har vi købt et ubenyttet, kommunalt grundstykke. Vi forhandler med flere lodsejere, og når disse handler er på plads, råder vi over mere end 25.000 kvadratmeter i alt, siger administrerende direktør i Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen, i en pressemeddelelse.

Skitseforslag

  • Det Faglige Hus har også kontakt til udenbys investorer i forhold til opførelsen af private boliger på arealet. Disse investorer har ikke tidligere haft interesse for interesse for Esbjerg, men billedet har ændret sig, oplyser Det Faglige Hus.
  • Ifølge administrerende direktør Brian Elsted Hansen håber Det Faglige Hus, at et mix af almene boliger og ældreboliger vil medvirke til, at seniorer bliver boende i Østerbyen samtidig med, at børnefamilier får mulighed for at overtage deres villaer eller en ejerlejlighed i Generationernes By.
  • Det Faglige Hus vil i løbet af kort tid præsentere Esbjerg Kommune for et nyt udkast til skitseforslag hele området i den vestlige del af Darumvej, men hvor hele det areal, hvor Rødgaard Import har til huse, er udeladt.
Annonce

Barndoms bydel

Landsformand Johnny Nim præsenterede sammen med sin direktør allerede sidste år Esbjerg Kommunes økonomiudvalg for visionerne for Generationernes By, en helt ny bydel med almene boliger og ejerboliger samt boliger til singler og bofællesskaber for seniorer. Der arbejdes ligeledes på at opføre et sundhedshus på grunden med plads til læge, tandlæge, fodpleje, fysioterapi, fitness og andre mulige faciliteter inden for sundhed til at betjene ikke alene bebyggelsen, men hele Østerbyen.

- Ligesom med vores øvrige byggeprojekter handler det om kapitalforvaltning, altså at sikre en god forrentning af medlemmernes penge. Men personligt er jeg da også glad og stolt over, at vi med først Teglværkskvarteret og nu Generationernes By er med til at udvikle Østerbyen, og at man på den måde er med til at give noget tilbage til den del af byen, hvor jeg er født og opvokset, siger Johnny Nim.

Brian Elsted Hansen oplyser, at Det Faglige hus er i en god dialog med boligforeningen Ungdomsbo, som vil opføre almene boliger i kvarteret.

- Vi har i samarbejde med Ungdomsbo måttet justere lidt på det oprindelige projekt og tilpasse det til det rammeløb, som almene boligselskaber er underlagt. Desuden har vi noteret os en begyndende afmatning i byggebranchen, som vil få omkostningerne ned på et mere ”normalt” niveau”, siger Brian Elsted Hansen.

Annonce

Østerbyen på vej op

Planlægningen af den nye bydel kommer til at ske i dialog med Ungdomsbo, hvor bestyrelsen med formanden Claus-Peter Aanum i spidsen og direktør Flemming A. Christensen har store visioner for området. Især tanken om det blandede byggeri med forskellige boligtyper samt mixet med ejer- og lejeboliger tiltaler boligforeningen.

- I Ungdomsbo vil vi meget gerne være med til at udvikle Esbjerg, og jeg ser Østerbyen som en upcoming town. Jeg er selv opvokset i Gammelby, som jo allerede er populær, og jeg øjner et mindst ligeså stort potentiale i resten af Østerbyen. Ikke mindst nærheden til byens centrum gør det attraktivt at medvirke i et projekt som Generationernes By, siger Flemming A. Christensen.

Fra venstre ses administrerende direktør for Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen, direktør for Ungdomsbo, Flemming A. Christensen, landsformand for Det Faglige Hus, Johnny Nim og Ungdomsbos formand, Claus-Peter Aanum. Foto: Det Faglige Hus.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce