Annonce
Esbjerg

Del af slagterigrund solgt: Skal bruges til parkering ved nyt hotelbyggeri

Det Faglige Hus har købt 10.900 kvadratmeter af Danish Crown lige over for grunden på Gammelby Ringvej, hvor Teglværkskvarteret lige nu er ved at skyde i vejret. Foto: Heidi Bjerre-Christensen.
Det Faglige Hus har købt 11.000 kvadratmeter af den tidligere slagterigrund ved siden af Esbjerg Havns mønstringshus. Arealet skal bruges til parkeringspladser til blandt andet det hotel- og konferencebyggeri, som Det Faglige Hus er i forhandlinger om.

Esbjerg: Der er sat hegn op på et større areal ved siden af Esbjerg Havns mønstringshus og lige over for Det Faglige Hus' store byggeprojekt, Teglværkskvarteret, hvor kraner og entreprenørmaskiner lige nu arbejder på højtryk ud mod Gammelby Ringvej.

Og indhegningen af arealet på den ene side og byggeprojektet på den anden hænger nøje sammen, erkender den administrerende direktør for Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen, da han bliver spurgt.

- Vi har købt et areal på 10.900 kvadratmeter af den gamle slagterigrund med overtagelse til foråret næste år. Der skal rives to bygninger ned, men det sørger Danish Crown for inden overtagelsen, forklarer Brian Elsted Hansen, der tilføjer, at det store areal skal bruges til et stort antal parkeringspladser for blandt andet de hotel- og konferencefaciliteter, Det Faglige Hus forhandler med hoteloperatører og investorer om.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger har der været forhandlet til flere sider i længere tid, men Brian Elsted Hansen ønsker ikke at løfte sløret for, hvem man forhandler med, hvor langt man er i processen, eller hvornår der kan tænkes at blive lukket en aftale.

- Jeg kan bare konstatere, at der er flere, der kigger interesseret på Esbjerg, som jo er under stærk udvikling og forvandling i disse år, og ser byen som oplagt for etablering af konferencefaciliteter, siger Brian Elsted Hansen.

Annonce

Erhvervsturisme

Interessen for Esbjerg bekræftes af direktøren for Business Region Esbjerg, Susanne Nordenbæk, der selv har fået henvendelser fra hoteloperatører, som hun har videreformidlet:

- Jeg kan bekræfte, at der er vist interesse for at gå ind i Esbjerg - i dette tilfælde med Det Faglige Hus - med henblik på at drive hotel- og konferencecenter. Det er også umiddelbart min vurdering, at Esbjerg sagtens vil kunne bære det. Faktisk mener jeg, at en by af Esbjergs størrelse og erhvervsliv med de styrkepositioner, vi har inden for energi, offshore og sundhed, har behov for at få konferencefaciliteter. Når faciliteterne er til det, vil vi alt andet lige kunne tiltrække mange store møder, faglige kurser, events og konferencer, fordi vi også har så meget andet at byde på i retning af attraktive oplevelser, siger Susanne Nordenbæk og fortsætter:

- Den form for erhvervsturisme, hvor man kombinerer kurser og arrangementer med oplevelser i eksempelvis Nordens ældste by Ribe eller med østers- og sælsafari, er der helt sikkert et marked for. Og det er interessant at gå efter, for deltagerne har et højt døgnforbrug. Der går indtil flere feriehusturister på én mødeturist, siger Susanne Nordenbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce