Annonce
Esbjerg

Det Faglige Hus snupper ejendom for næsen af Esbjerg Kommune

Borgergade 22 - bygningen, der har huset Le's Mongolian Barbeque - er blevet interessant for Esbjerg Kommune, som netop havde besluttet at købe bygningen, men blev overhalet indenom. Foto: Googlemaps.
Det Faglige Hus er kommet Esbjerg Kommune i forkøbet og har købt Borgergade 22 - en lille ejendom, der har huset Le´s Mongolian Barbeque. Esbjerg Byråd havde ellers på et lukket møde besluttet at købe ejendommen som et led i en plan om at udbyde et større grundstykke, der inkluderer den kommunale parkeringsplads i Borgergade.
Annonce

Esbjerg Kommune: Det Faglige Hus har overhalet Esbjerg Kommune indenom og købt ejendommen Borgergade 22 - det tidligere Le's Mongolian Barbeque.

Esbjerg Byråd havde ellers på et lukket møde for nogle uger siden nikket til at købe ejendommen med henblik på at kunne udbyde et samlet grundstykke på knap 3.000 kvadratmeter i Borgergade til nybyggeri, men Det Faglige Hus købte altså den tidligere restaurant for næsen af kommunens forhandlere.

Baggrunden for, at Esbjerg Kommune overhovedet var interesseret i Borgergade 22, der i sig selv kun har et areal på 523 kvadratmeter, er den nabo-beliggende parkeringsplads i Borgergade, som Esbjerg Kommune ejer.

Parkeringspladsen er på 2.434 kvadratmeter, og det var tanken, at Esbjerg Kommune på den måde kunne imødekomme den interesse fra blandt andre pensionsselskaber, der ifølge borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er for at investere i boligbyggeri centralt i Esbjerg, med et stort, samlet grundstykke.

Parkeringsområdet i Borgergade er således en af de lokationer, Esbjerg Kommune har fremvist som en mulighed, hvor der dels kan bygges boliger, dels være plads til liberalt erhverv samt graves ud til parkering under jorden.

Kort om

  • Ifølge statens ejendomsoplysninger er huset Borgergade 22 bygget i 1889.
  • Bygningen har den kommunale parkeringsplads i Borgergade på den ene side og den kommunale daginstitution, Esbjerg Børnegård, på den anden.
  • Grundstykket er på 523 kvadratmeter.
Annonce

P-plads i udbud

Den 21. april i år kunne JydskeVestkysten fortælle, at Det Faglige Hus har opkøbt Nykredits markante hjørneejendom på hjørnet af Torvegade-Borgergade, Borggården, der med et ikke udnyttet byggefelt på ejendommens bagside også grænser op til den kommunale parkeringsplads blot i den modsatte ende af Le's Mongolian Barbeque.

Det kan tænkes, at Det Faglige Hus dermed også kunne være interesseret i at købe parkeringspladsen, når Esbjerg Kommune vil sælge arealet til boligbyggeri, for tanken om at bebygge Borggårdens bagvedliggende areal med boliger blev også nævnt i forbindelse med Det Faglige Hus' overtagelse af Nykredit-ejendommen.

Borgmesteren ønsker ikke at spekulere i, hvem der kunne have interesse i arealet, men siger:

- Grundstykket vil til sin tid komme i udbud, så alle kan byde på det - sådan er reglerne. Det er et sted, hvor der sagtens kan bygges i fem etager, og gaden ser lidt træt ud. Ud over, at nybyggeri vil give området et tiltrængt løft, så ved vi også, at der er stor efterspørgsel på lejligheder tæt på bymidten, siger Jesper Frost Rasmussen, der tilføjer, at arealet er udpeget over for et konkret pensionsselskab, der har haft repræsentanter på besøg i kommunen.

Annonce

Ophøjet ro

Direktør for Teknik & Miljø, Erik Jespersen, Esbjerg Kommune, der på kommunens vegne var involveret i forhandlingerne med den nu forhenværende ejer af Le's Mongolian Barbeque-bygningen, tager det med ophøjet ro, at handlen gik kommunens næse forbi:

- Det er ikke lykkes os at komme til enighed med ejeren, og ejendommen er nu solgt til anden side. Vi ved, at den nye ejers intention med købet er at lade ejendommen indgå i byudviklingsaktiviteter i området, så kommunens mål kan således opnås uden, at vi skulle ind som ”mellemejer”, siger Erik Jespersen.

Hvis arealet med de offentlige parkeringspladser i Borgergade inddrages til byggeri, skal de genskabes i en eventuel parkeringskælder i tilgift til de parkeringspladser, som et boligbyggeri vil udløse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce