Annonce
forside

Det farlige kryds ved Lintrup

Læserbrev: Jeg er dybt forarget over der ikke tidligere er gjort noget ved dette kryds. Hvorfor skal der lig på bordet inden det forhåbentligt lykkes at få gjort noget ved dette kryds?

Jeg ved der er forsøgt mange gange men at der er vurderet fra det offentlig det ikke er et farlig kryds, men jeg undre mig når det ikke er farlig hvorfor frygter så mange fra lokal området så dette kryds? Hvorfor har der været to ulykker inden for kort tid? Desværre hvor den ene ulykke kostede en ung mand livet.

Jeg som køre bil (også via det kryds) har den største frygt for at komme til at påkøre en bil, cykel, knallert/gående.

Kender vi ikke alle den frygt?

Er det et spørgsmål om økonomi til at få ændret vejen?

Hvad koster det ikke når der skal sendes udrykning der ud, hvad med eventuel psykologhjælp til de efterladte. Og ikke at forglemme den bilist der har overset sin vigepligt hvad vil det ikke også koste i kroner og øre frem for en ændring af vejens forløb?

Om det er økonomi der er det afgørende ved jeg ikke. Jeg undres blot og derfor dette læser brev.

Jeg håber inderligt der bliver gjort noget så vi ikke igen skal være vidne til flere uheld til trods for det offentlige ikke mener dette kryds er farligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce