Annonce
Tønder

Det' for børn: Det skal du læse i sommerferien

Anne Eriksen, der er teamleder for børn og unge på Tønder Bibliotek har gode forslag til sommerferielæsningen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Der har altid været masser af gode valg på hylderne for børn og unge, der kan lide at læse. Her anbefaler Anne Eriksen fra Tønder Bibliotek et par gode genrer, der appellerer til sommerferielæsning.
Annonce

Tønder: Anne Eriksen er teamleder for børn og unge på Tønder Bibliotekerne. Hun har et godt overblik over, hvad der er populær læsning blandt unge læsere, og hun har et par særligt gode forslag, som kan sikre god underholdning til sommerferien.

Annonce

Er selv hovedperson

- Jeg vil allerførst slå et slag for 'du er selv hovedperson-bøger'. Det er bøger, hvor børnene undervejs selv skal tage stilling og nogle valg, der så bestemmer, hvordan handlingen i bogen bliver. Der er efterhånden ret mange bøger af den slags, og de er vildt gode. De her bøger omhandler også mange forskellige emner, så der er noget for alle interesser, forklarer Anne Eriksen.

En anden god ting ved disse bøger er, at der er masser af læsestof, for bøgerne kan læses flere gange.

- Mange læser dem forfra, og foretager så nogle andre valg undervejs. Det betyder, at handlingen ændrer sig , forklarer Anne Eriksen.

Anne Eriksen fortæller, at genren formentlig er inspireret af de populære rollespil. Bøgerne, hvor børnene selv er hovedpersoner, kan læses helt ned fra omkring otte-års alderen.

Annonce

En særlig slags tegneserie

En anden spændende genre, som Anne Eriksen fremhæver er graphic novels.

Denne genre byder på masser af billeder, og knap så meget tekst. Historien bliver altså fortalt visuelt, men det er meget mere end "bare" en tegneserie", forklarer Anne Eriksen.

Graphic novels har fået sin hel egen sektion på biblioteket i Tønder. Foto: Betina Skjønnemand

- Det er bestemt ikke bare en tegneserie. Denne genre bruger billederne på en måde, der skaber stemning. Og der bliver fortalt nye historier, men også gamle klassikere som for eksempel Anne Franks Dagbog er udkommet som graphic novel. Den genre kan altså noget helt særligt, forklarer hun.

Graphic novels er ikke en ny genre, men populariteten af disse bøger har været stigende gennem et stykke tid. Det betyder nu, at bøgerne i denne genre har fået en lille afdeling for sig selv, så de alle står samlet på ét sted på biblioteket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Trekantområdet

Dagens coronatal for Fredericia er klar: Vigtigt parameter falder fortsat - men flere er konstateret smittet

Annonce