Annonce
Sydjylland

Det forsvundne par fra 'Kontant' har også mange ofre på Give-egnen

Kim Thyge Bjerg og hans hustru Majken er velkendte på Giveegnen. De har både boet på Gadbjergvej og Torvegade. Kim Thyge Bjerg har foruden de mere lyssky forretninger også været aktiv i Give Fremad. Arkivfoto
Majken og Kim Thyge Bjerg har ikke blot boet til leje på Torvegade og efterladt regninger der. De har også i en kort periode forpagtet "Rytterstuen" på Ryttervangen og forsvandt med depositum og efterlod sig ubetalte regninger. Nu bor de måske i Bergamo i Norditalien.

Give: Tirsdag aften tonede et særdeles kendt par fra Give-egnen frem på skærmen hos DR1.

Desværre var det i "Kontant". Og overskriften på den tilhørende beskrivelse af udsendelsen lød: "Leasingsvindler snød for millioner og stak af til Spanien i kundes bil."

Hovedpersonen i udsendelsen er Kim Thyge Bjerg, der ifølge DR har svindlet med leasing af personbiler i den dyre ende.

Blandt ofrene er angiveligt både private kunder, leasingselskaber og andre som eksempelvis transportfirmaer. De private kunder har ofte betalt et depositum plus den eller de første måneders leasingafgift til Kim Thyge Bjerg. Nogle af bilerne har aldrig eksisteret andre steder end i Kim Thyge Bjergs leasingselskaber.

Dem er der til gengæld flere af, både med Kim Thyge Bjerg og hustruen Majken Thyge Bjerg som ejere og legale indehavere af.

Ifølge Kontant er kunder, leverandører og selskaber blevet snydt for millioner af kroner. Det går sjældent i længden, og det gjorde det heller ikke for Majken og Kim Thyge Bjerg, der angiveligt startede leasingsvindlen i sommeren 2018.

Annonce
Jeg har ikke noget at sige af rigtig mange årsager og ønsker ikke at optræde. Jeg kender godt det program, og jeg ønsker ikke at deltage. Det danske retsvæsen skal afgøre det her og ikke et tv-program.

Kim Thyge Bjerg til DR Kontant

Forsvandt

- I løbet af et halvt år fra sommeren 2018 og frem til årsskiftet er bunken af ubetalte regninger og utilfredse kunder og leasingselskaber vokset så stor, at Kim Thyge Bjerg til sidst trækker stikket på det hele, slukker alle telefoner og går under jorden, lyder det ifølge DR.

Svindlen er sket gennem tre forskellige selskaber. ”Find2Lease”, ”Au2link” og ”Supreme Leasing” er alle ejet af Kim Thyge Bjerg eller hans hustru Majken. Alle forurettede kunder og leasingselskaber pointerer dog, at de udelukkende har gjort forretninger med Kim Thyge Bjerg, og at det er ham, der er ansigtet udadtil.

De to første selskaber er tvangsopløst, men ifølge Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) eksisterer "Supreme Leasing" fortsat. Her tiltrådte Kim Thyge Bjerg som direktør 24. juni 2018. Ifølge virksomhedsregistret er selskabet 100 procent ejet af Majken Thyge Bjerg, og seneste ændringsdato er netop 24. juni 2018, hvor Kim Thyge Bjerg tiltræder som direktør.

Ifølge "Kontant" er parret forsvundet til Spanien, hvor de imidlertid også er forsvundet fra. Men rygter vil også vide, at de befinder sig i Norditalien.

"Rytterstuen"

Det er ikke nødvendigvis kun rygter. Ifølge CVR er Kim Thyge Bjerg direktør i "Supreme Leasing ApS" med adresse på Via Milano 3 i Bergamo. Ændringsdatoen er fortsat 24. juni 2018.

Men leasingen af biler er ikke det eneste, ægteparret Majken og Kim Thyge Bjerg har beskæftiget sig med. De har også begge været involverede i selskabet "Wauwkids IVS" der er tvangsopløst, ligesom Kim Thyge Bjerg har haft selskabet "Sports Icon IVS", der også er tvangsopløst.

Majken Thyge Bjerg har også haft selskabet "Dans nær dig" med base på Gadbjergvej 15 i Gadbjerg. Det selskab er ophørt, tilsyneladende på normal vis.

Parret har også i en kort periode forpagtet "Rytterstuen" på Ryttervangen i Give. Den blev forpagtet af Karl E. Henriksen i sommeren 2015. Men i marts 2016 var forpagterne pludselig væk.

Det samme var de penge, der var betalt i depositum for at leje lokalerne til private fester. I et enkelt tilfælde var der endda betalt depositum to gange, da lokalerne var dobbeltbookede.

Carl E. Henriksen måtte udrede trådene og stod tilbage med ubetalte regninger.

Det samme gjorde Orla Andersen, der lejede en ejendom på Torvegade ud til parret.

Kim Thyge Bjerg har dog også markeret sig på plus-siden i Give, blandt andet som målmandstræner i Give Fremad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce