Annonce
Aabenraa

Det går fremad på Høje Kolstrup

Birgit Weitlind og Anne Lise Hansen har været på indkøb i Rema1000 på Høje Kolstrup. Det er kun Birgit, der bor på Høje Kolstrup. De fortæller, at de ikke selv har så stor erfaring med forskellige kulturer i bydelen. Foto: Mai Ly Nguyen Haugaard.
Høje Kolstrup har indbyggere fra mange forskellige lande. Der dannes tætte venskaber på tværs og en ny Høje Kolstrup kultur opstår. Om det er godt eller skidt, er der delte meninger om.
Annonce

AABENRAA: Høje Kolstrup borgere er glade for kulturmøder. Nogle mere end andre. I Danmark er der med tiden kommet flere og flere forskellige nationaliteter og kulturer. Bydelen Høje Kolstrup er en af de steder, hvor der især er en stor kulturblanding. Både børn, unge, voksne og ældre samles på tværs af alder, nationalitet, religion og køn. Der er dog delte meninger om disse kulturmøder.

Annonce

Forandring fryder

Projektleder for Den Boligsociale Helhedsplan, Sanne Louise Pedersen, har en masse viden omkring forholdene i bydelen og hvilke forandringer, der hidtil er opstået.

Sanne Pedersen fortæller blandt andet om den såkaldte ghettoliste, og peger på beskæftigelsesområdet, der i dag er en af grundene til, at Høje Kolstrup i 2013 trådte ud af listen. Hvis boligområder opfylder tre ud af fem kriterier kommer de på ghettolisten.

En af de ting, der gør, at Høje Kolstrup ikke er på listen længere, er i følge Sanne Louise Pedersen, at beboerne på Høje Kolstrup har fået arbejde, og at gennemsnitsindtægten dermed er steget.

Beboerne har også fået nemmere adgang til kommunens tilbud. Det gælder for eksempel ekstra hjemmebesøg, for at hjælpe med vejledning eller rådgivning.

Annonce

En dårlig opdragelse

Lydia Madsen har boet på Høje Kolstrup siden 1974. Hun har også oplevet de ændringer, som kulturmøderne har budt på. Udfordringer og problemer har der været - nok mere før end nu.

- Der er gjort meget (i bydelen, red.), og i dag er dejligt og roligt at bo heroppe, bortset fra (problemer med, red.) en lille gruppe med anden etnisk baggrund. Men jeg mener, at dem har de fået styr på her efter sommerferien, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Kun tre kommuner går fri af bekymrende smittetal: Nu har coronaen også godt fat i Sønderborg og Vejen

Annonce