Annonce
Debat

Det gør mig vred

Annonce

Læserbrev: Statsministeren på en plakat, iklædt brun skjorte, skrårem og med oprakt hånd. Usmageligt og langt ud over det acceptable i et land med en værdi om, at demokrati indebærer gensidig respekt mellem uenige parter.

Helt utilbørligt bliver det, når nogle, der kalder sig demokratiets fjerde magt, i ordbilleder udmaler samme budskab som nævnte billede. Det statsstøttede JV har påduttet os sagesløse abonnenter sådanne usmagelige ordbilleder. Det gør mig gram i hu.

Redaktør Peter Orry startede på lederplads med at skrive, at ”det er tid at gøre op med det totalitære islæt i statens beføjelser over for danskerne under en pandemi”. Synspunktet blev fulgt op af lederskribent Peter Gram med den uhyrlige påstand, at vi ”hos statsminister Mette Frederiksen (har) oplevet tendenser til totalitær tænkning.”

Det er altså en lovlig valgt regering og statsminister, lederskribenterne efter - må man formode - grundige overvejelser omtaler med samme budskab som billedet på traktoren. Ifølge Nudansk Ordbog betyder ordet ”totalitær”, at ”én person eller ét politisk parti styrer og regerer alle vigtige samfundsanliggender”. Vi har altså lige nu til de herrers oplysning en mindretalsregering, der kun kan regere på basis af et af befolkningen sammensat folketingsflertal.

Jeg har i mine over 40 år som abonnent aldrig troet, at jeg - velvidende, at avisen ifølge udgivererklæringen redigeres ud fra ”et dansk, liberalt og borgerligt grundsyn” - skulle betale for udbredelsen af uhyrligheder som JV's ledersynspunkter. Prøv dog i stedet at skabe en moderne avis til læsere med forskelligartede holdninger og grundsyn. Så kunne styrtblødningen af abonnenter måske stoppes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce