Annonce
Læserbrev

Det gik som det gik - Varde fik ingen penge

Regeringens udspil til ny udligning mellem kommunerne trækker penge fra øst til vest i Danmark. Det lever på mange måder op til intentionen om en mere retfærdig udligning mellem kommunerne . Det nye udspil indeholder - som den gældende udligning - komplicerede beregninger i forsøget på at beskrive kommunernes situation og udvikling ud fra tal og statistikker. Men jeg håber, at den nye model bliver mere stabil og ”gennemskuelig”, så de enkelte kommuner kan forudse, hvad der kan forventes i de kommende budgetår.

Håbet brast, om at en ny udligningsmodel gav Varde Kommune flere penge. Desværre ser det ud til, at resultatet for os nærmest går i nul. Vi kan endda miste, hvis man fjerner midlertidige tilskud, der har lappet på den gamle udligning.

Ikke ekstra penge fra udligningen og vi kan næppe forvente at finde en skattekiste for enden af en regnbue.

I kommende budgetter må vi forvente stigende udgifter til børn, ældre og handicappede – samt nedslidte kommunale veje og bygninger. Det kan vi efter min mening ikke finde besparelser, der matcher. Vi har allerede skåret dybt – og enkelte steder så dybt, at vi er helt inde ved knoglen. Fortsætter vi med nedskæringer, vil vi opleve tilsvarende sager, som har været fremme i dagspressen fra andre kommuner. Det er ikke et velfærdssamfund værdigt.

Den mulighed, vi må sætte i spil, er skattestigninger, der matcher udgiftsbehovet på kort og langt sigt, så serviceniveauet ikke sænkes yderligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce