Annonce
Læserbrev

Det glade vanvid

Læserbrev: 6710 Esbjerg V er en bydel på tæt ved de 29.000 indbyggere som er på højde med hele den indre by i indbyggertal, og højere end Ribe og Bramming.

Biblioteket benyttes overordentligt meget. Det er endvidere det sidste fyrtårn, der kan holde centret i gang. Det er livsvigtigt socialt også i weekenden, hvor der er fuldt i børneafdelingen af fædre og mødre med børn. Nedgangen i udlånstal skyldes alene, at der i børneafdelingen kun er billedbøger og højtlæsningsbøger til forældre, ellers ingen bøger.

Voksenafdelingen er fremragende, men dens nedgang skyldes den nedskårne betjening. Vi er mange, som har måttet hjælpe hinanden, så godt vi nu kan, da der så sjældent er personale til stede. Omgraduer hovedbiblioteket til en filial for den indre by, lej resten af bygningen ud til kontorformål, for dén kan nemlig udlejes, hvad Sædding ikke kan, og sats mere på et udbygget filialsystem i udkanten. Husk på, at der er store grupper, der ikke kan komme ind til hovedbiblioteket, de gamle og børnene, de er ikke så bevægelige. De tabes på gulvet, dels bliver jo også bybussystemet kun dårligere, dels vil I jo bygge alle p-pladser omkring Hovedbiblioteket til med huse, så man ikke kan parkere noget steds.

Intet hænger sammen mere. Man rejser rundt i verden og afholder dyre kommunale rejser, kurser og seminarer, men har ikke penge til det helt basale. Hold da en pause og vedtag at spare det væk i en årrække, når det står så dårligt til. Skal man holde noget, kan man holde det indenfor kommunens grænser, så pengene bliver i kommunen. Der er masser af kursuslokaler, konferencefaciliteter og så videre indenfor kommunens grænser, selv på rådhuset, og der findes masser af "Take away"-firmaer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyskere huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce