Annonce
Billund

Det gode måltid bliver beskrevet på papir

ÆldreSagen prøvesmagte i 2014 mad, der blev serveret for ældre. Dengang fik maden gode karakterer men der var også kritik i forhold til manglende krydderi og vandede kartofler. Arkivfoto

Billund Kommune: Hvad er et godt måltid? Og hvad er god mad og almen trivsel? Det er social- og sundshedsudvalget i færd med at beskrive i en ny mad- og måltidspolitik.

- Det er ikke, fordi der er ballade nogle steder, men fordi det handler om politisk at sende et klart signal om, hvad vi vil have. Hvis det ikke er klart og tydeligt, kan der komme til at herske tvivl, siger udvalgsformand Ruth Lauridsen (V), der gerne ser, at maden bliver serveret og sendt rundt, så man selv kan tage.

- Nogle steder bliver der kørt en madvogn frem og øst op, men mad skal jo også se appetitligt ud, konstaterer Ruth Lauridsen.

I politikken indgår det også, at medarbejderne skal sidde med og spise ved bordet så vidt muligt for at få dialogen igang. Dén kommer nemlig ikke af sig selv, og med snak kommer der også mere indenbords.

Udvalget foreslår, at dem, der kan sidde med ved bordet, kunne være frivillige og - eller - personale, som er dedikeret til denne ene opgave i tidsrummet omkring spisetid.

Det handler om at skabe en god stemning og gøre det til mere end blot næringsindtagelse. Mad er nemlig også fællesskab og livskvalitet.

Udvalget har også slået fast, at den enkelte skal have en ernæringsrigtig kost - og dem, der eventuelt er småtspisende, skal have suppleret sin mad med kosttilskud.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce