Annonce
Debat

Det gode skib Tønder

Illustration. Bjarne Henneberg

Læserbrev: Tønder bruger et skib i sit logo, som til forveksling ligner det skib, Christoffer Columbus brugte på sin første rejse. De var cirka 40 søfolk. Han stod ud fra Spaniens kyst og på sit kort, havde han skrevet mål og tegnet ruten. Godt to måneder senere så han land.

Vores skib Tønder har en besætning på 30 søfolk ,og kaptajnen har et kort. Desværre mangler der både mål og rute. Lige nu sejler den lidt på må og få, når det drejer sig om den grønne omstilling og vedvarende energi.

Status i dag er, at der i den periode, hvor den nuværende kommunalbestyrelse har været besætningen, er blevet leveret følgende til den grønne omstilling: 0 vindmøller, 0 solcelleparker, 0 el-biler, 0 hybrid-biler og 0 grøn strøm i kommunens stikkontakter.

Annonce

Vi fortsætter vores sejlads gennem et fossilt farvand med olie, gas og kul, i stedet for at sætte kurs mod nye moderne bæredygtige brændstoffer baseret på el og grøn strøm. Spændende om den næste kaptajn og besætning vil sætte en anden kurs, eller vi bare skal fortsætte med at sejle på må og få og uden mål.


Vi fortsætter vores sejlads gennem et fossilt farvand med olie, gas og kul, i stedet for at sætte kurs mod nye moderne bæredygtige brændstoffer baseret på el og grøn strøm.

Fra læserbrevet


Målet kunne også være at blive en del af Real Dania`s Klima Kommune koncept DK2020. Det er 19 af de 22 kommuner i Syddanmark. Tønder, Fanø og Billund, er sejlet agterud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce