Annonce
forside

Det handler også om dit barn

Læserbrev: Haderslev kommunes "Økonomisk model for flytning af midler fra specialområdet til almenområdet" beskriver, hvordan almenområdet i Haderslev Kommune skal styrkes på bekostning af specialområdet.

Ingen kan være uenig i, at folkeskolerne i Haderslev kommune i den grad trænger til en økonomisk indsprøjtning, men at tro en afvikling af specialområdet (Louiseskolen, Moltrup skole, specialklasser og specialundervisning) er løsningen, er efter min mening, helt forfejlet.

16,3 millioner kr. de første tre år, herefter 1 million kr. hvert år de næste 13 år på Louiseskolen, ca. 25 millioner kr. i alt.

Udvalget for Børn og Familier skriver "Justeringerne findes i indkøb af materialer og i tilbud, der typisk tidligere har været besparet i almenområdet, f.eks. antallet af ture ud af huset og lejrskole samt voksenbarn-ratio."

Jeg ved ikke, hvor Udvalget for Børn og Familier får foretaget deres økonomiske beregninger, men at nævne materialer, ture ud af huset og lejrskole i forbindelse med besparelser på 25 millioner kr. er direkte uforskammet! For første gang i flere år skal jeg på lejrskole med min klasse, en tur til Odense Zoo og en overnatning på skolen, tomatsuppe og flutes til aftensmad, forældrene bidrager med boller og kage -estimeret pris 700 kr. Ture ud af huset har vi også, gratis offentlig transport, Naturskolen, Blå flag, Lastbilkaravanen osv. - estimeret pris 0 kr.

Over 90 procent af Louiseskolens budget er lønninger, så de 25 millioner kan kun findes her.

Forflyttelser af personale med specialpædagogiske kompetencer til almenundervisningen er ikke løsningen. Vores elever trives, vokser og lærer for livet i de rammer, vi har mulighed for at give dem, rammer der ikke er mulige i almenområdet.

"Økonomisk model for flytning af midler fra specialområdet til almenområdet" er, efter min mening, ren blændværk. Over 25 millioner kr. til folkeskolerne i Haderslev lyder fint og flot, men hvis de opgaver, der følger med, er uoverkommelige og uforenelige med strukturen i en almindelig folkeskoleklasse, kan det ende med at blive en meget dyr "nedjustering".

Jeg forudser desværre store omkostninger for "mine" elever, deres familier, eleverne i almenområdet, personalet på Louiseskolen og på Moltrup Skole og personalet i almenområdet.

Jeg kalder det besparelser/afvikling, Børn og Familier kalder det nedjusteringer/flytning.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce