Annonce
Billund

Det handler om klima, pension - og en jernbane til Billund...

En midtjysk motorvej er en god idé - og den bør gå vest om Billund. Det mener Troels Ravn (S), der håber at få stemmer nok til endnu en periode som medlem af Folketinget. Foto: Chresten Bergh
De politiske kandidater kan skændes længe, når talen falder på skattelettelser, lavere pensionsalder eller miljø. Men heller ikke lokal infrastruktur er de helt enige om.
Annonce

Grindsted: Klima, miljø og retten til tidlig pension. Det bliver - hvis nogen ellers skulle være i tvivl - nogle af de bærende emner i den valgkamp, der blev skudt i gang, da statsministeren tirsdag over middag trykkede på det meget berømte - omend fiktive - knap, der udløser et folketingsvalg.

Allerede tirsdag aften var en stribe kandidater samlet til debat i Magion i Grindsted, og her blev de allerede berømte emner diskuteret. Heldigvis fik tilhørerne, som der trods alt var flere af end kandidater, også mulighed for at høre, hvor krydset skal sættes, hvis man går ind for - eller er modstander af - en midtjysk motorvej eller en jernbaneforbindelse til Billund.

To valg - to debatter

Den 26. maj skal danskerne stemme om, hvilke 14 personer, der i de kommende fem år skal repræsentere Danmark i Europaparlamentet. Blot 10 dage senere - på grundlovsdag den 5. juni - skal der vælges 179 medlemmer til Folketinget

.

Tirsdag aften dannede Magion rammen om en paneldebat, hvor kandidater først diskuterede EP-valget, mens kandidater til folketingsvalget i den efterfølgende time debatterede.

Annonce

Behov for midtjysk motorvej

En midtjysk motorvej, som i første omgang skal gå fra Haderslev via Billund til Give, er der opbakning til fra begge sider af den politiske verden.

- Der er behov for motorvejen, for vi ved, at E45 sander mere og mere til. Alle, der har kørt på E45 i myldretiden, ved, at det er nødvendigt, at vi gør et eller andet, sagde Anni Matthiesen (V), der - og det sker ikke så ofte - fik opbakning fra Troels Ravn (S):

- Jeg går klart ind for en midtjysk motorvej, og jeg håber, at de fleste vil argumentere for, at den skal føres vest om Billund. Det er afgørende for, at vi får vækst og bosætning, for vi er et landistriktsområde, lød det fra den socialdemokratiske MF'er.

Annonce

Uenig om jernbane

Om idéen med en jernbaneforbindelse fra Vejle til Billund er gal eller genial, er der til gengæld mere delte meninger om.

- Billund Lufthavn er i stor vækst, og der kommer folk flyvende, som skal videre til noget andet. Vi synes, det er en rigtig god idé, at bilerne bliver erstattet af tog. Selvfølgelig skal Danmarks næststørste lufthavn have en bane, sagde Susanne Eilersen (DF).

Hun mødte dog ikke opbakning fra Det Radikale Venstre.

- Jeg går meget ind for en midtjysk motorvej, men det med togforbindelsen forstår jeg ikke. Der er kort rejsetid til Vejle, så hvorfor have et gammeldags dieseltog til at buldre rundt, lød det spørgende fra Daisy Nykjær-Andersen (R).

Steen Holm Iversen (LA) er en af de kandidater, der håber, at vælgerne vil gøre ham til medlem af Folketinget. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Han løftede den udødelige EM-pokal

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce