Annonce
Billund

Det hele blev vendt på hovedet: Grindsted vendte klart nederlag til flot sejr

Nikolaj Svalastog og de andre Grindsted-spillere havde i 1. halvleg masser af besvær med at finde vej gennem Ajax Københavns forsvar. Efter pausen viste Grindsted dog fantastisk moral og kom tilbage i opgøret. Foto: Alex Hermann.
Halvvejs gennem kampen mod Ajax København så det ud som om, at Grindsted GIF var i gang med at blive klædt af mod en på alle måder stærkere modstander. Men Grindsted kom igen og kæmpede sig til to flotte point.
Annonce

Grindsted: Det er heldigt, at en håndboldkamp har to halvlege. For mens Grindsted GIF var i alvorlige problemer i 1. halvleg af lørdagens hjemmekamp mod Ajax København, var det anderledes fornøjeligt efter pausen, hvor hjemmeholdet vendte det, der lignede et sikkert nederlag til en kneben sejr på 27-26 og to særdeles velkomne point.

At følge Grindsted i debutsæsonen i 1. division har på mange måde været som at køre en tur med den gamle trærutsjebane på Bakken: Det er gået voldsomt meget op og ned, og fundamentet har til tider virket en anelse ustabilt – men når det kører, er det saftsuseme sjovt. De ikke-eksisterende tilskuere i Lynghallen måtte da også det meste af følelsesregistret igennem i løbet af de 60 minutter, for i kampens første halvdel tydede ikke meget på, at københavnerne ville efterlade nogle point i Jylland. Midtvejs i 1. halvleg var Grindsted nede med 9-3, hvilket fik træner Flemming Pedersen til at trykke på den grønne timeout-knap.

Hjalmar Andersen er flyvende, da han sender den ene af sine i alt tre scoringer ind. Foto: Alex Hermann.

- Der bliver vi enige om at fjerne alle tanker fra stillingen og hvornår vi sidst har vundet og bare spille det bedste, vi har lært, siger Flemming Pedersen.

Annonce

Troede på det i pausen

Lidt tro fik Grindsted-folkene på tingene efter 20 minutter, da Ajax Københavns stærke stregspiller Hakan Sahin fik direkte rødt kort, da han i et returløb røg i karambolage med Grindsteds Emil Larsen.

Grindsteds målscorere

Daniel Jørgensen - 8 mål.

Bjarke Jørgensen - 7 mål.

Nikolaj Svalastog - 6 mål.

Hjalmar Andersen - 3 mål.

Frederik Nielsen - 2 mål.

Thomas Theilgaard - 1 mål.

- Da vi kommer til pause, tror jeg på, at det godt kan lade sig gøre. Der skulle selvfølgelig være mange ting, som skulle gå vores vej, men sådan gik det også, siger Flemming Pedersen, som i pausen foretog en taktisk ændring, der var med til at vende tingene:

Nikolaj Svalastog blev sendt frem i et offensivt forsvar, og det kunne københavnerne bestemt ikke lide.

Annonce

Kom igen to gange

Selvom Grindsted 8-10 minutter inde i 2. halvleg kun var bagud med en enkelt, formåede Ajax København igen at trække fra og bringe sig foran med 25-21. Her syntes kampen afgjort, men igen kom Grindsted tilbage, blandt andet i kraft af, at Daniel Jørgensen, der i sidste weekend var stærkt savnet, begyndte at banke kuglen i kassen.

- Vi viser en fantastisk moral. Først kommer vi op, så kommer vi bagud med 25-21, og så kommer vi op igen. Det er et momentum, vi skal tage med videre, for det har haltet lidt i de første kampe i år, erkender Flemming Pedersen.

20 minutter inde i kampen fik Ajax Københavns brølstærke stregspiller Hakan Sahin rødt kort efter en batalje med Grindsteds Emil Larsen. Det blev et afgørende vendepunkt i opgøret. Foto: Alex Hermann.

Også målmand Christian Wetche steppede voldsomt op i 2. halvleg, hvor han blot lukkede otte scoringer ind. Da Ajax København med blot et enkelt minut igen havde chancen for at udligne, pressede Grindsted-målmanden skytten til at skyde over, og Grindsted kunne derefter trække det sidste minut med et meget langt angreb.

Annonce

Ny hjemmekamp på tirsdag

Grindsted-holdet skal i aktion igen allerede på tirsdag, og igen foregår det på hjemmebane i Lynghallen, hvor HC Odense kommer på besøg til en udsat kamp, der skulle have fundet sted før jul. HC Odense ligger i bunden af rækken og er et af de hold, som Grindsted skal holde under sig for at overleve i 1. division.

I det hele taget er det en travl uge, der bliver gået i møde. Efter kampen på tirsdag går der kun fire dage, inden Grindsted skal en tur til Tønder for at møde et andet af de hold, hvor der bør ligge point og vente.


Vi viser en fantastisk moral. Først kommer vi op, så kommer vi bagud med 25-21, og så kommer vi op igen. Det er et momentum, vi skal tage med.

Flemming Pedersen, træner, Grindsted GIF


Da Grindsted midtvejs i 1. halvleg var bagud med seks kasser, tydede ikke meget på, at Ajax København denne dag ville efterlade point i Jylland. Men Grindsted-spillerne viste flot moral og kom tilbage i opgøret. Foto: Alex Hermann.
Efter en meget sløj indsats mod SUS Nyborg i sidste weekend, var det anderledes fornøjeligt at følge med i dette weekend, hvor Ajax København, der på papiret er en bedre modstander, blev besejret. Foto: Alex Hermann.
Bjarke Nybo Jørgensen scorede syv gange mod Ajax København og var således en af de bærende kræfter i opgøret mod Ajax København. Foto: Alex Hermann.
Allerede på tirsdag skal Grindsted GIF i aktion igen, når bundholdet HC Odense kommer på besøg i Lynghallen. Her er der tale om en af de kampe, hvor Grindsted må påtage sit favoritværdigheden. Foto: Alex Hermann.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce