Annonce
Trekantområdet

Det hvide lærred går i sort: Nedlukning rammer Lido

Lido Biografernes direktør, Henrik Daugaard, må acceptere, at 2020 blive et skidt år. Der kommer til at mangle omkring 130.000 gæster. Foto: Lars Saugbjerg
Nedlukning eller ej - julen 2020 havde ikke været den samme. Mange film er i forvejen udsat til 2021. Men det ligger fast, at Lido Biograferne kommer til at mangle op mod 130.000 gæster i forhold til sidste år.

Vejle: De mørke skygger, som coronaen har sendt ind over de danske biografer, bliver hængende.

De skærpede restriktioner betyder nemlig, at Lido Biograferne i Vejle nu også må lukke ned, og det sker på et tidspunkt, hvor store danske film ellers var på vej til, om ikke fuldstændigt at opveje coronafølgerne, så i al fald gøre livet mindre surt for biografejerne.

Den danske film "Druk" er set af omkring 14.000 i Lido Biograferne. Det er ellers kun store film som James Bond eller Klovn, der trækker så mange gæster.

- Det samme gælder "Retfærdighedens Ryttere". Jeg havde et håb om, at 8000 ville have set filmen inden 19. december. Lige nu har 7500 allerede set den, så det lovede rigtig godt, siger direktøren i Lido, Henrik Daugaard, der tilføjer:

- Retfærdighedens Ryttere kunne være blevet den mest sete film, konstaterer han.


I runde tal kommer vi til at mangle 130.000 gæster i 2020.

Henrik Daugaard, Lido Biograferne i Vejle


"Lille Sommerfugl", som er med i Biografklub Danmark skulle også have trukket gæster i biffen hen over julen.

- Men uanset hvad, ville julen 2020 ikke være et så stort højdepunkt, som julen plejer at være i biografen. Mange film er på grund af corona blevet udsat, for eksempel Pinocchio og Wonder Woman, siger Henrik Daugaard.

Annonce

Meget bagud

I skrivende stund har omkring 147.000 besøgt Lido Biograferne i år.

- Her på tidspunktet for nedlukningen er vi cirka 39 procent bagud i forhold til sidste år, så det tal bliver større, lyder det fra biografdirektøren.

Han har tidligere beskrevet 2019 som et tæskegodt biograf-år med omkring 275.000 gæster.

- I runde tal kommer vi til at mangle 130.000 gæster i 2020.

Lige nu er det en ringe trøst; men får vi styr på pandemien - og vaccinerne begynder at virke - kan vi se frem til et fremragende filmår i 2021. Film, der er blevet udsat, får premiere. Det gælder for eksempel James Bond, Top Gun, Mission Impossible, Wonder Woman og Marco Effekten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce