Annonce
EfB

Det kan blive afgørende mod Viborg: Fem temaer i en topkamp

EfB har mødt Viborg to gange i denne sæson - begge kampe blev spillet i Esbjerg, begge kampe endte 2-2. Mathias Kristensen, til venstre, er tilbage i startopstillingen denne gang, mens Jakob Ankersen, til højre, er tilbage i truppen. Foto: Jacob Schultz
EfB står over for divisionens bedste hold lørdag, og træner Olafur Kristjansson har i sin holdudtagelse vist respekt for modstanderen. Men han nægter at tage hensyn til stillingen i sin taktiske indgang til kampen, selv om hullet op til Viborg kan blive skræmmende stort i tilfælde af et nederlag.

EfB står over for den på papiret sværeste opgave i foråret, når det lørdag gælder udekampen mod topholdet fra Viborg. Vi peger her på fem aspekter i en topkamp, der meget vel kan blive afgørende for oprykningen.

Udgangspunktet

Det er faktisk fuldstændig identisk med det, EfB havde før hjemmekampen mod Silkeborg for et par uger siden. Bare med den ikke uvæsentlige forskel, at nu er det EfB, der er den jagende part. Dengang havde Silkeborg fem point op til EfB og kunne med et nederlag komme lidt for langt væk fra andenpladsen – EfB har lige nu fem point op til Viborg på førstepladsen og vil med et nederlag være otte point efter med 11 kampe tilbage. Men det er nu ikke noget, der fylder noget for træner Olafur Kristjansson.

Optakt

Fodbold

1. division

13.00

Viborg-EfB

EfB’s hold

Mads Kikkenborg, Kevin Conboy, Kasper Pedersen, Rodolph Austin, Nicklas Strunck – Pyry Soiri, Lasha Parunashvili, Joni Kauko, Mathias Kristensen – Yuri Yakovenko, Kjartan Finnbogason.

JV tipper

2-2


- Jeg kan sige helt ærligt, at jeg ikke har brugt et minut på at kigge på stillingen, og den ændrer intet på den måde, vi vil gå ind til kampen på. Vi er med på, at det er en vigtig kamp, men muligheden for, at Viborg kan komme otte point foran, som du siger, ikke får os til at tage derop for bare at få et point. Det kan være, at vi skal være tilfredse med det, men udgangspunktet er, at vi skal vinde.

Annonce

Psykologien

Viborg burde klart have det mentale overtag efter 20 kampe uden nederlag. Det er en ret vild stime og faktisk ny klubrekord. De seneste fem kampe er blevet vundet, Viborg har endnu ikke lukket mål ind i 2021, så på den front stemmer det hele. Men samtidig kan tvivlen også nage, fordi Viborg tidligere har smidt det hele væk i foråret, og som sportsredaktør på Viborg Stifts Folkeblad Danni Kristensen konstaterede efter 3-0-sejren i Skive for en uge siden, er det ret vildt, at Viborg ikke er længere foran konkurrenterne efter de mange flotte resultater. Havde Viborg i sidste sæson ligget med det samme antal point efter 20 kampe, havde en plads i top-to stort set allerede været sikret.

Olafur Kristjansson har kæmpe respekt for Viborg og holdets resultater.

- Der var jo lige som lagt op til det efter sidste sæsons fine resultater, men derfor er det jo nærmest statistisk umuligt at spille så mange kampe uden nederlag. Men succes avler succes, og jeg er ikke så overrasket, Viborg er bare et godt og solidt hold.

Annonce

Soliditeten

EfB har efter al sandsynlighed et par ændringer i bagkæden til kampen mod Viborg – Nicklas Strunck erstatter Daniel Anyembe på højre back, mens Kevin Conboy skubber Clinton Antwi ud på bænken. Olafur Kristjansson vil ganske vist ikke bekræfte ændringerne, men han erkender gerne, at han i sit oplæg til kampen tager hensyn til modstanderens kvaliteter.

- Hvis vi spiller med Kevin, er det jo, fordi han giver os noget rutine og noget fysik, og samtidig er han god i luften. Det bliver vigtigt at kunne forsvare sig i duellerne i luften, for Viborg gør det godt på dødbolde.

Annonce

Systemet

EfB gik i kampen mod Fremad Amager over til at spille 4-4-2 med to deciderede angribere, Kjartan Finnbogason og Yuri Yakovenko, og alt tyder på, at det også bliver modellen mod Viborg. Olafur Kristjansson var tilfreds med den måde, systemet fungerede på mod Fremad Amager, og han ser flere fordele ved det.

- Jeg synes, at vi bliver mere robuste og kompakte i vores defensiv og sværere at lave chancer imod, og samtidig får vi flere muligheder i offensiven. Vi får for mig at se lidt nemmere ved at komme igennem på kanterne, og jeg synes for eksempel, at Pyry (Soiri, red.) gjorde det godt mod Fremad Amager. Samtidig får vi noget mere pondus i feltet, mener EfB-træneren.

Annonce

Ankersen er med

EfB’s vel nok vigtigste offensive brik, Jakob Ankersen, sad helt ude mod Fremad Amager, men selv om han ikke er 100 procent klar og ikke starter inde mod Viborg, glæder Olafur Kristjansson sig over, at hans nøglespiller – i modsætning til Patrick Egelund, der stadig ikke er klar til førsteholdsfodbold - nu er så fit, at han i det mindste tager plads på bænken lørdag eftermiddag.

- Jakob er bare en vanvittig vigtig spiller for os, og det er han faktisk ved sin blotte tilstedeværelse i omklædningsrummet. Når det er sagt, er han selvfølgelig også med i Viborg, fordi han kan spille, og jeg er sikker på, at han får en rolle i løbet af kampen, siger Olafur Kristjansson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce