Annonce
Læserbrev

Det kan blive dyrt at spare på jobindsatsen i boligområderne – både menneskeligt og økonomisk

Annonce

Læserbrev: Arbejdsmarkedsudvalget har besluttet at nedlægge den såkaldt ”fremskudte beskæftigelsesindsats” for at spare penge. Det betyder på godt dansk, at Kolding Kommune vil lukke de kontorer, som jobcentret har etableret i de områder, der falder ind under regeringens ghetto-definition: Skovparken og Munkebo.

I boligorganisationerne AAB Kolding, ALFABO og Boligselskabet Kolding vil vi på det kraftigste advare mod den plan.

Kontorerne blev oprettet i disse områder, fordi vi her arbejder med mennesker, som har brug for en særlig indsats for at blive en del af samfundet og arbejdsmarkedet. På lang sigt er det nemlig billigere for samfundet at give ledige den støtte, der er nødvendig for at få dem i arbejde.

Og erfaringerne med de lokale kontorer og jobcentrets indsats er gode. Faktisk så gode, at Kolding Kommunen åbnede kontoret i Munkebo, så sent som i juni 2019.

Tankerne bag at lave en målrettet indsats helt ude ved de borgere, som har sværest ved at komme ud på arbejdsmarkedet, er gode. Udover at det er effektivt, så er det også en levendegørelse af Kolding Kommunes vision: ”Sammen designer vi livet”. Her er det ikke vores beboere og borgere, som skal tilpasse sig beskæftigelsesindsatsen – det er beskæftigelsesindsatsen, som bliver tilpasset borgerne.

I Skovparken, hvor kontoret har været en del af området i flere år, er vi kun få nye beskæftigede fra, at området er så godt som ude af ghetto-listen. Det samme billede tegner sig i Munkebo.

Med den nye regering ved magten, kan det muligvis betyde, at kravene til de dyre og omfattende udviklingsplaner, som vi har afleveret i henhold til lovgivningen, bliver blødt op. Kolding har allerede været nævnt som et af de steder, hvor landspolitikerne er begyndt at spørge sig selv, om det nu også er fornuftigt at rykke store og sunde ejendomme ned for at bygge nye andre steder i byen. Både socialt, økonomisk og klimamæssigt er det meget krævende at smide gode boliger væk og bygge nye.

Fjerner vi jobindsatsen nu, så stiger risikoen for, at flere mennesker ikke kommer i arbejde. Risikoen for at nogle af vores beboere kommer til at leve et langt og indholdsløst liv på overførselsindkomst, stiger også. Og sammen med den udvikling stiger risikoen for, at vi bliver tvunget til at gennemføre udviklingsplanerne.

En plan som kommer til at koste både Kolding Kommune og beboerne i boligorganisationerne dyrt. Både nu, hvor kommunens investering i indsatsen bliver tabt, inden gevinsterne kan høstes, og senere hvor Kolding Kommune skal være med til at finansiere de dyre udviklingsplaner.

I boligorganisationerne har vi stor forståelse for den økonomiske situation, som Kolding Kommune står overfor. Ikke mindst derfor synes vi, at det er vigtigt at pege på de meget store økonomiske konsekvenser, der er ved at lukke jobcentrets kontorer i boligområderne – både for kommunen, samfundet og beboerne, der bliver berørt.

Vores lokale politikere stadig kan nå at træffe en anden beslutning, ligesom kommunen og politikerne kan nå at inddrage boligorganisationerne i beslutningen og perspektivering af konsekvenserne.

Boligorganisationerne og Kolding Kommune har allerede et godt samarbejde i det såkaldte paragraf 17 stk. 4-udvalg. Ville det ikke være oplagt at bruge det samarbejde til at debattere beslutninger med så store konsekvenser for beboerne? Hvis ikke, kan det være svært at se formålet med det samarbejde.

Vi kan som samlet flok sige, at vi gerne vil samarbejde med Kolding Kommune – men vi er her også for at varetage vores beboeres interesser, og lige nu har vi svært ved at se, at vi er fælles om at løfte de socialt udsatte boligområder.

Vi håber, at de involverede politikere vil genoverveje beslutningen. Vi er sikre på, at vi gennem konstruktiv dialog kan finde løsninger, som tilgodeser alle - ikke mindst beboerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce