Annonce
Læserbrev

Det kan løses på en god måde, hvis man vil

Læserbrev: Der hersker ingen tvivl om, at der er behov for flere parkeringspladser ved Tirpitz.

Den placering, der er bedst, er, når man kører fra Tirpitz' nuværende parkeringsplads ind mod Ho, så kommer der på venstre hånd en stor mark ved Tane Hedevej 43 - eller ejendommen Tane Hedevej 43 - Her kan der uden problemer laves en parkeringsplads.

Denne placering gør, at man er ude over at skulle tænke i fredede arealer. Man forstyrrer ligeledes ikke sommerhusejere.

Det vil højne oplevelsen af Tirpitz, når man fra den nye parkeringsplads på marken for eksempel laver en gåsti langs vejen. Går man de knap 900 meter, får man som besøgende en oplevelse af den helt unikke natur, der er på begge sider af vejen ind mod Tirpitz. Man går langs klitterne og går i naturen.

At man flytter parkeringspladsen det stykke hen af vejen gør, at området og Tirpitz får lov at åbne sig for de besøgende - fremfor at de husker og oplever trafikkaos tæt på museet.

Vi har ikke foreslået en "mineret sti", da tanken om "Vi i naturen" er en oplevelse i sig selv.

Man går raskvæk flere hundrede meter for at komme i Legoland - hvorfor er det så ikke muligt ved Tirpitz?

Annonce
Tom Arnt Thorup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce