Annonce
Aabenraa

Det kniber med pladsen: Skole flytter ind i historisk forsamlingshus

Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa har lejet sig ind i en hel fløj på Folkehjem. Arkivfoto: Søren Gylling
Social- og Sundhedsskolen i Aabenraa lider af pladsmangel og har derfor lejet sig ind hos Folkehjem.
Annonce

Aabenraa: Fra september bliver der ekstra meget liv på Folkehjem i Aabenraa. Det skyldes, at Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa efterhånden har så mange elever og kursister, at der ikke længere er plads nok i byens gamle sygehus, hvor skolen holder til.

Derfor har SOSU Syds direktør indgået en aftale med Folkehjem om at leje en hel fløj i Sønderjyllands forsamlingshus.

- Vi ser et stort dannelsespotentiale i at skabe læringsmiljøer i det historiske Folkehjem, og så er det med til at åbne vores skole ud mod omverdenen, siger Lotte Dalegaard Pedersen.

De første elever rykker ind i Folkehjem til september, men det bliver ikke deciderede klasser, der skal have fast base på stedet.

- Det er ikke en klasse, der kommer derned. Det bliver et sted, hvor alle elever og kursister på et tidspunkt kan komme ned og lave spændende ting. Vi får mulighed for at indrette lokalerne til spændende tiltag inden for det digitale og velfærdsteknologiske. Det gælder blandt andet med fem intelligente senge, som vi skal bruge i undervisningen, siger Lotte Dalegaard Pedersen.

Det er en rigtig god idé, og vi glæder os til samarbejdet med skolen.

Frank Carstensen, forpagter af Folkehjem

Annonce

Tilfreds forpagter

Ægteparret Anette og Frank Carstensen, der også driver Restaurant Royal, overtog for ganske kort tid siden forpagtningen af Folkehjem, og de glæder sig over den aftale, der er lavet med SOSU Syd.

- Det er en rigtig god idé, og vi glæder os til samarbejdet med skolen. Det vil også være med til at skabe ekstra liv i huset, siger Frank Carstensen.

Folkehjems bestyrelsesformand hedder Thomas Andresen, der også er Aabenraa Kommunes borgmester. Han ser flere fordele ved, at dele af Folkehjem nu bliver lejet ud.

- Det styrker både Folkehjems funktion som kursus- og konferencested, men er også den sidste vigtige komponent i den økonomiske genopretning af Folkehjem, som blev indledt med forpagtningen af restaurantdriften til Restaurant Royal, siger Thomas Andresen.

Borgmesteren ser det også som noget ekstra positivt, at det netop er SOSU Syd, der lejer sig ind.

- Det glæder mig selvfølgelig, at det er SOSU Syd, som har brug for lokalerne. Det er jo det bedste eksempel på en uddannelsesinstitution i vækst, at man ønsker at udvide. Og fantastisk for Aabenraa Kommune, som jo både indgår i uddannelsen af SOSU Syds elever og efterfølgende ansætter mange elever derfra, siger Thomas Andresen.

SOSU Syd har indgået en tre-årig aftale med Folkehjem.

SOSU Syd

Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa er en uddannelsesinstitution, der uddanner til det grundlæggende niveau inden for social- og sundhedsområdet.

Skolen har elever i alle aldre, og uddannelserne giver adgang til en lang række videregående uddannelser.

Skolen er også et flittigt benyttet kursussted og afholder længerevarende efteruddannelser, AMU-uddannelser, kortvarige kurser og temadage.

Skolen ligger i det gamle sygehus i Aabenraa med udsigt over fjord og skove.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce