Annonce
Vejen

Det kniber med tiden: Formand stopper efter otte år

Jan Møller Pedersen har været med til at sætte sit præg på foreningslivet i kommunen som formand for Folkeoplysningsudvalget. Nu træder han tilbage som formand efter otte år på posten. Arkivfoto: Steen Rasmussen.
Jan Møller Pedersen træder tilbage som formand for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune efter denne periode. Det nye udvalg vælges 24. januar.

Vejen: Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune får ny formand 1. april. Efter otte år og to perioder på posten træder Jan Møller Pedersen fra Holsted tilbage 31. marts.

- Jeg synes, det begynder at knibe lidt med tiden i forhold til mit firma (Raco, red.), som jeg også skal passe, siger Jan Møller Pedersen, der blev valgt ind af de ikke idrætslige organisationer.

- Det er efterhånden begrænset, hvad jeg har med spejderne (de blå spejdere, red.) at gøre i Holsted, hvor jeg oprindeligt har haft mit virke og været formand i mange år. Derfor synes jeg egentlig heller ikke, at jeg kan tillade mig at sidde på den plads længere med den begrænsede tilknytning, jeg har til dem, siger Jan Møller Pedersen.

Annonce

Det er en erfaren herre, der siger farvel til posten.

- Jeg været med helt tilbage fra den gamle Holsted Kommune, hvor jeg sad som menigt medlem i Folkeoplysningsudvalget. Jeg var med i overgangsordningen, de første år i det nye Vejen Kommune. Der var vi meget beskæftiget med at få harmoniseret tingene, fordi det har været forskellige måder, man gjorde det på i de fire gamle kommuner. Når jeg går ind og kigger på, hvordan de gør tingene i andre af landets 98 kommuner, så er det virkelig også 98 forskellige måder, man har struktureret på, og hvordan man giver tilskuddet til fritidslivet, siger Jan Møller Pedersen.

Det er frivillige folk, vi har med at gøre. Vi skal ikke pålægge dem en hulens masse arbejde af bureaukratisk art for at de kunne få nogle af de tilskudsmidler.

Jan Møller Pedersen, formand, Folkeoplysningsudvalget

Ifølge Jan Møller Pedersen har man i Vejen Kommune har meget fokus på, at det skal være så administrativt enkelt for foreningerne så muligt.

- Det er frivillige folk, vi har med at gøre. Vi skal ikke pålægge dem en hulens masse arbejde af bureaukratisk art for at de kunne få nogle af de tilskudsmidler, siger Jan Møller Pedersen.

Halter lidt bagefter

En stor del af Folkeoplysningsudvalget budget er mere eller mindre fastlagt. Til gengæld kan der deles mere frit ud fra puljen mindre anlægsinvesteringer (cirka 300.000 kroner), aktivitets- og udviklingspuljen (cirka 100.000 kroner), ligesom der budgetmæssigt i puljen lederuddannelse er afsat cirka 600.000 kroner til leder- og instruktøruddannelser.

I sin tid som formand har Jan Møller Pedersen blandt andet kigget på, hvad sammenlignelige kommuner i forhold til størrelse og kultur giver i aktivitetstilskud.

- Der halter vi nok lidt bagefter. Men det er svært fuldstændigt at gøre op, fordi der lige så mange forskellige ordninger, som der er kommuner i Danmark. Man kan ikke bare lige sammenligne med en anden kommune, at de giver så og så mange kroner, fordi så er andre af deres ordninger også anderledes end dem, vi har i Vejen Kommune. Det er ikke bare lige sådan at overføre i et regneark, siger Jan Møller Pedersen.

Jan Møller Pedersen

Indehaver af virksomheden Raco i Holsted.

Formand for Folkeoplysningsudvalget i Vejen. En post han stopper på ved periodens udgang den 31. marts.

Formand for Venstre i Vejen Kommune. Sidder i repræsentantskabet i Norlys.

Folkeoplysning-udvalget

Det nye folkeoplysningsudvalg vælges 24. januar i Foreningshuset i Brørup, hvorefter det formelt skal godkendes i byrådet.

Folkeoplysningsudvalget repræsenterer de folkeoplysende foreninger i kommunen. Det vil sige idrætsforeninger, spejdere, rideklubber, motorcykelklubber og andre fritidsrelaterede foreninger. Desuden hører handicapidrætten under folkeoplysnings-udvalget ligesom hele aftenskoleområdet.

Annonce
Vejen For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejen

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

Fanget i politisk slagsmål om udenlandsk arbejdskraft: - Det er fuldstændig uforståeligt og uacceptabelt

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Aabenraa For abonnenter

100 år på fredag: Aabenraa-kunstner satte varige spor i sit lokalområde

EfB

Se EfB-videoanalysen: Strunck og Holten stod stærkt i billedet, men ellers var det generelt en tynd kop te

Annonce