Annonce
forside

Det konservative forslag om boliger på Kolding Havn er nu ophøjet til beslutningsgrundlag

Læserbrev: Derfor skal der lyde et stort til lykke til Kolding kommunes borgere, fordi byrådet endelig er blevet klogere og har indset, at Kolding Havn kan anvendes til andet end støj, røg og møg. Primo september 2018, altså for cirka to måneder siden, blev Konservative i Kolding beskyldt for mangt og meget, herunder blandt andet at være erhvervsfjendtlige, men også, at det konservative forslag ville medføre en flugt af virksomheder væk fra Kolding og sågar en totalt nedlukning af erhvervshavnen i Kolding, "at erhvervshavnen må dreje nøglen om" blev der sagt.

Og det er ganske vist - Ledende politikere i Kolding havde for et par måneder siden ikke ros, men kun nedladende udtalelser til overs for det konservative forslag. Konservative i Kolding sender nu en rigtig stor tak til byråds politikerne i Kolding, tak for deres 180 graders rotation. En rotation, der bevirker at det konservative september forslag nu er blevet spiseligt og nærmest ophøjet til et beslutningsgrundlag for nye tider og boligudvikling på Kolding Havn.

Konservative i Kolding bærer ikke nag, men vi glæder os over, at byrådet i Kolding er blevet klogere. Vi glæder os til den videre proces og til at blande os i debatten omhandlende en hensigtsmæssig bolig udvikling på havnen i Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce