Annonce
Sønderborg

Det krævede sin mand at komme over Als Fjord

Skipper Flemming Petersen fra Nydam-Båden skulle bruge armmusklerne for at få båden over fjorden til Hardeshøj. Heldigvis havde de medvind hjemad - og lå ved Hardeshøj Damskibsbro til det blev kaffetid.

: Selvom skyerne truede fra morgenstunden, holdt vejret sig nogenlunde til den første Alsfjord Dag. Nydam-Båden, hjemmeværnskutter, Færgen Bitten Clausen, M/S Rødsand, gummibåd, sejlbåd og kajak var nogle af de muligheder, der bød sig.

NORDBORG: Det var en hård omgang for armmusklerne at ro Nydam-Båden fra Sottrupskov til Hardeshøj. Det måtte skipper Flemming Petersen sande, da han og de 17 mand om bord omsider lagde jernalderbåden til kaj ved Hardeshøj Dampskibsbro, som den stadig hedder. Hård ikke kun fordi den ideelle bemanding er 30 m/k, men også fordi vinden var sej.

- Vi havde tilmeldt os, så kommer vi også. Men heldigvis har vi vinden med os hjem. Nu bliver vi liggende her til kaffetid, sagde han.

På forhånd var Lars Karlsen - en af initiativtagerne til Alsfjord Dagen - helt klar over, at vejret ved et arrangement som Als Fjord Dagen er en vigtig medspiller. Det så måske ikke for godt ud fra start, men rettede sig op af dagen, og var godt nok til, at Nordals Flyveklub kunne flyve med veteranfly over området.

Godt fremmøde

Der var mødt mange frem, da "Bitten Clausen" sejlede ind med Sønderborg Pipes and Drums om bord. Efter koncert på havnen, returnerede sækkepiberne til Ballebro, hvor der også var koncert, inden shanty-koret fra Aabenraa sejlede modsat vej. Imens gjorde Hjortspringbådens Laug klar med middelalderservering, MC Kæden bød indenfor, og hjemmeværnet havde åbent hus på sit skib. Mange lokale var glade for initiativet.

- Rigtig god ide. Ellers kan der være langt mellem arrangementerne. Godt initiativ, lød det fra Lars Jægershof og Gitte Beining fra henholdsvis Havnbjerg og Mjels. Flere fremmødte syntes, der var lidt information om, hvad der skete hvornår. Også skipperen på M/S Rødsand, Palle Heinrich, der sejlede krydstogt. Her mangler et skilt, der fortæller,at man kan sejle fra Hardeshøj til Dyvig og tilbage. Hvordan skal folk så vide det? spurgte han. Med på det første krydstogt til Dyvig var Annie og Allan Stavski. De havde en rigtig dejlig tur, og Allan Stavski glædede sig til at sejle med tilbage.

- Vi bor i Nordborg og ser det jo ikke fra søsiden, det er en fin mulighed. Vi har jo bilen stående i Hardeshøj, så vi er nødt til at sejle med tilbage, sagde han. Faktisk kunne de også tage shuttlebussen. Det vidste de dog ikke, så informationsniveauet skal nok opdateres næste år.

En dejlig sejltur. Vi bor i Nordborg og ser det jo ikke fra søsiden.

Allan Stavski
Sønderborg Pipes and Drums spillede på havnen.
Jens Petersen fra MC Kæden er fast grillmand, når der er åbent hus, og det var der på Alsfjord Dagen
Lars Jægershof synes det er en super god ide at arrangere Alsfjord Dag
Luis de Gama fra Dykkerklubben havde travlt med at lære fra sig om dykningens kunst. Her er det Mira Roos, der villigt kaster sig ud i vandet, behørig klædt på og med flasker på ryggen. Hun har prøvet en gang tidligere, og det gav hende lyst til at prøve, da hun hørte om Alsford Dagen.
Johannes "den farlige" Diederichsen kom for at servere middelaldermad for Hjortspringlauget.
De lokale var også mødt op.
Motorcykler i stort tal - både fra MC Kæden og Motorcykler mod mobning
Færgen Bitten Clausen kom med musikken - og publikum kunne sejle frem og tilbage hele dagen for en 20er. Her ligger også hjemmeværnsskibet, som har åbent hus - og Nydam-Båden,som krævede muller at ro over fjorden. Godt de ikke skal til England ! lød en kommentar fra broen.
Lars Karlsen, skipper på Færgen Bitten Clausen og en af initiativtagerne havde en travl dag.
Store og små på parkeringspladsen.
Skipper Palle Heinrich, M/S Rødsand synes informationsniveauet i forbindelse med arrangementet kunne trænge til et løft
Piber og trommer om bord på færgen for at sejle til Ballebro og give koncert der.
Luis de Gama fra Dykkerklubben stod klar til at lade turister og lokale prøve at dykke med flaske - eller snorkel i havnebassinet i Dyvig. Man kunne også få en tur i kajak eller med speedbåd - eller sejle med krydstogtskibet M/S Rødsand.
En familie fra Sjælland tog med gummibåden ud i blæsten.
Søstjerner og små fisk var der også mulighed for at fange.

Alsfjord Dagen


  • Alsfjord Dagen er et initiativ, som tre skippere fra færgen Bitten Clausen står bag. De har arrangeret en dag med en række aktiviteter i Hardeshøj, Dyvig, Ballebro og som ydermere inddrager Færgen Bitten Clausen. I Dyvig kunne man prøve en række vandoplevelser - mens der i øvrigt var musik, underholdning - også for børn - og lidt godt til ganen. Der var også åbent hus på hjemmeværnets skibe og hos MC Kæden.
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Ejere af brændt familievirksomhed: - Vi er fuldstændig i chok

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Billund

Alvorlig ulykke spærrer Bredsten Landevej i flere timer

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Indland

Sønderborg indfører badeforbud efter fabriksbrand

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

Kolding

Nedlukningen af nattelivet har betydet markant færre voldsepisoder i Kolding

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Kolding

Næsten en tredjedel af beboerne i to områder i Kolding har ikke bestilt tid til vaccination

Annonce